Foto: Kent Henriksen

Verver fra naboklubben og har fått ny trener på plass

I Harstad er ny trener på plass og med en haug kontraktsforlengelser og et par nye fjes inn rår optimismen i landets nordligste eliteserielag.


Så langt under silly season har Harstad signert Simon Eismar og Anders Thunman Hälldahl fra naboklubben Narvik, som rykket ned i vår. Thunman Hälldahl er et kjent navn for Harstad-supportene, da han var på lån i klubben og sterkt delaktig da Harstad tok seg til et historisk sluttspill i 2022. Eismar gjorde sakene sine bra for Narvik, og 21-åringen noterte seg for 28 poeng (15+13) på 22 kamper. Thunman Hälldahl var lagets beste poengplukker med 43 poeng (30+13) på 18 kamper. 

Det har også blitt gjort en rekke kontraktsforlengelser under våren, der Bård Olsen, Mark Klausen, Erling Larsen Dahl, Espen Olsen, Ole Petter Arnfinsen, Martin Eriksen, Roberts Livins, Kristoffer Lysberg, Espen Henningsen, Toms Kirmuzs, Daniel Palmer, Arnijs Kuratniks, og Ivo Balodis. Sistnevnte blir også lagets trener, etter at Panu Kotilainen flytter hjem igjen. Balodis var en av Harstads aller beste spillere sist sesong, og er en stor ressurs for Harstad. Foreløpig har ikke stjernen Toms Niedre forlenget sin kontrakt. 

Ivo Balodis har signert ny kontrakt og tar over trenergjerningen etter at Panu Kotilainen flyttet hjem til Finland. Foto: Kent Henriksen

Anders Nystad Bendiksen velger også å gjøre comeback for nordlendingene etter en pause. I tillegg har ungguttene Lukas Ripson Stefanovici og Aron Kemp Hansen fått kontrakt med A-laget. 

Harstad endte på syvendeplass i eliteserien sist sesong, og tok seg for andre år på rad til sluttspill. Der ble overraskelseslaget Nor 92 for tøffe og man røk ut etter 1-3 i kamper i kvartfinalen.