Foto: Peter Bohlin

Verdensmester og finsk ungjente til Østensjø

Østensjø henter verdensmester på målvaktsiden og en ung senter, da de signert to finske spillere i sommer.


Østensjø har hentet den finske keeperen Minnie Heininen født 2001 fra FBC Turku på en ettårskontrakt med opsjon for ytterligere et år. Heininen ble så sent som i 2021 verdensmester da Finland slo Sverige 5-4 (etter sudden death) i finalen i U19-VM i Uppsala. Hun står bokført med 16 landskamper og en redningsprosent på 80.24 for det finske U19-landslaget.  

Minnie Heiminen har VM-gull på merittlisten, nå er det unge målvakten klar for spill i Norge. (Foto: Østensjø InnebandyAino Juntunen beskrives som en trygg senter. (Foto: Østensjø Innebandy)

Klubben presenterte tidligere i uken Aino Juntunen født 2004 fra FB Factor i Finland på sosiale medier. Juntunen er center og har i likhet med Heininen signert på en ettårskontrakt med opsjon på ytterligere et år. Østensjø skriver på sosiale medier at Juntunen er en power senter som vil tilføre laget mye trygghet med ball og flere mål fremover.

Østensjø har denne uken også presentert at de har re-signert viktige brikker i Josefine Wike, Emilie Broch Eliassen og Maren Jacobsen Raanes.