Foto: Kent Henriksen

Var nær ved å kaste inn håndkleet, men Stavanger satser videre

Stavangers damelag har tatt bronse i eliteserien to år på rad. Etter å ha vært i tenkeboksen, satser laget på en ny sesong på øverste nivå.


Stavanger har kun tre sesonger bak seg i eliteserien, men har gjort en god figur med bronse forrige sesong og semifinalespill. Årets sesong, som også endte med bronse, kunne fort blitt den siste, det bekrefter Trond Asheim fra eliteutvalget i klubben
– Det koster å drive et drive et eliteserielag i innebandy fra Stavanger. Reisebudsjettet er rimeligvis mye høyere enn lagene som holder til i Oslo. Det var ganske nær at hele elitesatsingen ble lagt ned, men ønsket om at Stavanger fortsatt skal ha et elitelag står sterkt. Det er dog en stor jobb som må gjøres, både på den økonomiske biten og ikke minst når det gjelder spillerstallen. Det er flere som ikke blir med videre. Vi håper at jenter på Østlandet kan se på spill i Stavanger som alternativ, i tillegg til studier, friår eller ønske om mer spilletid, sier Asheim til Innebandyavisen. 
Oddbjørn Fiskå og Christer Hope gir seg som trenere for Stavanger. Foto: Kent Henriksen

Det er ikke bare spillere som må erstattes, hovedtrener Oddbjørn Fiskå og assistent Christer Hope, gir seg som trenere for bronselaget.
– Jeg gir meg som trener i innebandyen, i hvert fall i denne omgang. I stedet har jeg tatt over Solas fotballherrer i Norsk Tipping-ligaen Jeg er uansett veldig glad for at Stavanger stiller lag også neste sesong. Jeg tror det er viktig for Eliteserien for kvinner at det også er med lag utenfor Oslo-gryta. Vi har gjort en god jobb med å etablere oss i eliteserien, og har klart å ta bronse i serien to år på rad. Vi har også hatt årets spiller to år på rad i form av Rebecka Åblad og Maja Brodin. Førstnevnte gikk til SSL etter én sesong hos oss. Det viser at Stavanger kan være et fint springbrett videre i karrieren. Jeg håper man klarer å stable sammen et godt lag også kommende sesong, sier Fiskå.