Bilder fra Sarpsborgs oppgjør mot Sveiva 9. januar 2020. Foto: Kent Henriksen

Ungjentene scoret da Sveiva slo Sarpsborg

Sveiva var langt mer effektive enn Sarpsborg i dagens oppgjør i eliteserien for kvinner, og befestet sin fjerdeplass på tabellen.

Det er jevnt i starten av dagens oppgjør, og det er til tider bølgende spill der ingen av lagene klarere å sette sine motstandere helt under press. Det er noen småmuligheter her og der, men ingen store sjanser før Natalie Tysland dunker ballen i mål, etter klabb og babb foran kassen til hjemmelaget. Vondt blir verre da Michelle Ekmo dunker ballen i mål fra distanse bare 13 sekunder senere. Hjemmelaget har muligheter, men de klarer ikke å sette Alva Kloster på de helt store prøvene. Mot slutten av perioden er Sveiva-legenden Henriette Knudsen (les egen sak) tilbake på banen etter en kneskade hun pådro seg i 2018. Flere scoringer blir det ikke i den første perioden og gjestene går til pause med tomålsledelse.

Det ble nok et tap for Sarpsborg og Margrethe Grønli, her i duell med Sveivas Henriette Knudsen som gjorde comeback etter flere års skadefravær. Foto: Kent Henriksen

Spillet bølger i starten av midtperioden, og det er mye dueller rundt om på banen, og sjansefattig. Da klokken har bikket seks minutter smeller det, Bertine Aas Hansen får all tid i verden etter slurv av hjemmelaget og banker inn Sveivas tredje mål. Igjen går det unna da Sveiva scoret og 4-0 ligger i kassen under minuttet senere, Sanne Flateby scorer fra distanse, assistert av Knudsen. Anna Tviberg vil ikke være noe dårligere og setter 5-0 minuttet etter, og sarpingene tar timeout. Sveiva har bra med energi etter scoringen, men det er Sarpsborg som setter det neste målet da Tuva Aube Heines krangler inn en redusering. Hjemmelaget er litt bedre med etter scoringen, men det vil seg ikke. Sveiva kan isteden sette 6-1 åtte sekunder før pause da Flateby noterer seg for sitt andre mål, flott assistert av Siri Oline Nilsen.

Natalie Tysland scoret to ganger i dagens kamp mot Sarpsborg, og ble også kåret til Sveivas beste spiller i kampen. Foto: Kent Henriksen

Sarpsborg jakter på en redusering for å blåse skikkelig liv i spenningen i kampen, men den uteblir og med en god Kloster bakerst hos Sveiva blir det vanskelig. Det bølger frem og tilbake som det gjort resten av oppgjøret, og det er halvfarligheter begge veier. Hjemmelaget har en del gode muligheter, men det skorter på effektiviteten i dag. Den har gjestene og Tysland finner nettmaskene for andre gang i det 13. minutt. Kort tid etter ordner Aas Hansen 8-1, etter fint forarbeid av Rebecka Härnlund som er nest sist på tre scoringer i dag. Flere scoringer blir det ikke og Sveiva tar en solid seier, og slår sarpingene for tredje gang denne sesongen.

Sarpsborg-Sveiva 1-8 (0-2,1-4,0-2)