Underholdende kamp mellom Sveiva og Tunet

Sveiva hadde Tunet i knestående i gårsdagens kveldskamp, men en mesterlig opphenting i den tredje perioden sørget for at gjestene fikk med seg poeng hjem, i det som var en underholdende kamp.

Tunet starter matchen best og tildeles straffeslag allerede etter to minutter. Josefine Bjercke går rolig frem og sender Tunet i ledelsen. Ett minutt og femten sekunder senere er vi like langt når Filippa Härnlund skyter og Siri Lilleby er på rett plass til rett tid når hun pirker inn returen. Sveiva får etter fem minutter spill sjansen i overtall uten at de kommer til et eneste skudd på mål der. Det bølger fram og tilbake og etter 12.53 tar hjemmelaget ledelsen etter at Pho Rendalsvik elegant har dratt av en back og rolig chippa ballen over beinet til keeper. Under to minutter senere øker Sveiva til 3-1 når Michelle Ekmo skyter fra distanse og etter en retningsforandring i lagvenninne Tiril Natvik blir Maiken Ellis sjanseløs. Lagene går til pause med 3-1 og med en skuddstatistikk som viser 10-8 til Sveiva.

32 sekunder ut i den andre perioden øker hjemmelaget ledelsen til 4-1 når Jenny Østerbø Nilsen scorer fra distanse. Tunet velger å bytte keeper etter scoringen. Inn kommer Julie Dale Enberg og hun viser seg fort fram med et par bra redninger. Tunet har for mange spillere på banen som gir Sveiva sjansen i overtall. I stedet for ny scoring fra hjemmelaget drar Amalie Søgaard Tysland elegant av to spillere. Et slag fra en av de to ender i utvisning og vi får spill fire mot fire. Der får vi ingen store sjanser, men kort tid etter er Rikke Solheim nære å utøke ledelsen etter et skudd i stolpen. Tunet har og et par solide muligheter som misses.

Den siste perioden skal bli en underholdende periode for de 95 fremmøtte. Et minutt og 29 sekunder ut i perioden har Sveiva frislag i rundvant. Etter å ha spilt ballen inn i slottet ender den etter litt klabb og babb  tilslutt på bakre stang der Daniella Elfstrand dukker opp og sender Sveiva opp i hele 5-1. Litt over minuttet senere er det bortelaget sin tur til å score på frislag når dagens beste Tunet spiller Emilie Sundnes dunker inn en redusering via stolpen. Så har Tunet en kjempesjanse som går i tverrliggeren før Siri Lilleby tramper inn fra hjørnet, stopper i slottet, snur seg rundt og ruller inn 6-2 med en backhand langs bakken. 17 sekunder senere reduserer bortelaget til 6-3 gjennom Marte Pedersen. Tunet styrer perioden og har mye ball, mens Sveiva må belage seg mer på kontringer. Når kontringen først kommer så kommer de helt alene med Dale Enberg, men Julie sklir fint ut og avverger. Med ti minutter igjen får vi skikkelig spenning i matchen når Emilie Sundnes med fin følelse i håndledda finner Sofie Trandum Terjesen i slottet. Ungjenta snur seg rundt og dunker inn 6-4. Josefine Bjercke går direkte fra tekning opp i angrep, men skuddet treffer nederst på den høyere stolpen. Så er Sveiva nok en gang helt alene med Dale Enberg uten at de klarer å punktere matchen. I stedet får Trandum Terjesen på nytt sjansen i slottet og nok en gang kommer et fint dragskudd og vi har 6-5. Tunet er i støtet og når de får sjansen i overtall viser Sundnes at det alltid er ledig i krysset når hun måker skuddet opp i det lengste krysset og vi har 6-6. Begge lag får de siste fem minuttene sjansen med en spiller mer uten at de klarer å utnytte det. Sveiva er nære i sitt overtall, men Dale Enberg drar fram en meget solid redning. Med et sekund igjen på klokka skyter Marie Wolf i tverrliggeren. Kampen avgjøres på straffer og der er Tunet best. To poeng blir med hjem til Manglerud etter en meget sterkt opphenting.

En morsom og underholdene kamp søndag kveld foran 95 tilskuere. Sveiva hadde nok vært fornøyd med et poeng før kampen starta med tanke på resultatet når lagene møttes for to uker siden, men når man leder 5-1 og 6-2 blir det så klart meget surt og en meget skuffa gjeng etter kampslutt. Det er utrolig sterkt av Tunet og fortsette å male på tross 5-1 og 6-2. Og hente igjen fire mål i den siste perioden i Rommenhallen er meget sterkt.  Emilie Sundnes viser igjen høy høy klasse og blir fortjent kårets til Tunets beste i dag. Det bør bli en Singapore tur på Sundnes i desember. Julie Dale Enberg gjør et meget bra innhopp i dag og har flere viktige redninger på sentrale tidspunkt i matchen. For hjemmelaget sin del blir Mia Østerbø Nilsen dagens beste.