Det var en ettermiddag med god stemning og godt spill på innebandybanen. Foto: Petter Alexandersen

Turnering til minne om Sigrid

Lørdag arrangerte Tunet minneturnering for Sigrid i forbindelse med at det er 10 år siden Tunet-spilleren ble funnet drept.


I september 2012 ble Sigrid Giskegjerde Schjetne funnet drept, etter å ha vært savnet i en måned. Ungjenta hadde spilt i Tunet i åtte år og i april samme år scoret hun i NM-finalen for klubben, og det ble en opprivende periode, der mange av klubbens medlemmer var med i søket etter 16-åringen. Lørdag samlet klubben drøyt 70 spillere fra 12 års alder til klubbens seniorspillere på damelaget til en uformell turnering, der spillerne ble delt inn i fire lag for en hyggelig dag på innebandybanen.
– Bakteppet for årets turnering er at det i år er ti år siden klubben var igjennom en sjelden opprivende periode. Sigrid ble drept tidlig høst 2012. Dette er riktignok ikke noe vi fremhever så veldig mye, men det er der. Vi vektlegger mere det å bygge samhold og spilleglede gjennom å la de yngre spillerne få spille sammen med de beste spillerne våre. Noe alle parter ser fram, sier Morten Lindem hos arrangørsklubben. 

Her er alle lagene samlet etter minneturneringen 2022. Foto: Petter Alexandersen

For de aller minste var det garantert stas å spille på lag med klubbens stjernespillere og landslagsspillere. Oslo-klubben har i alle år vært flinke til å rekruttere spillere og fremme innebandy for jenter. 
– Med dette ønsker vi å skape relasjoner mellom de yngre og de beste spillerne. Det er 50-70 jenter i en og samme klubb som spiller kamper, hygger seg sosialt hvor dagen avsluttes med at damelaget spiller treningskamp mot et lag fra Sverige, Lindås. Familien til Sigrid ga klubben en donasjon som de ønsket at klubben skulle bruke på jenteinnebandy og å fremme jenteinnebandy i lokalmiljøet. Lørdagen er en markering av hvor klubben står i dag i sitt arbeid for jenteinnebandy og hvor vi minnes Sigrid.

Bildeserie