Tunets unggutt Philip Laasonen hadde et finger med i det meste i dagens seier mot Greåker. Foto: Kent Henriksen

Tunets unggutter senket Greåker

Det ble jevnt og spennende da Tunet og Greåker barket sammen i en tidlig seriefinale, der til slutt Tunet stakk av med poengene.

Begge lag har sine muligheter i starten av kampen, som går i høyt tempo og med masse herlige dueller rundt om på banen. Gjestene jobber hardt i forsvaret, og er høylytte hver gang ballen stopper på en av sine egne isteden for å lete seg frem til målet. Etterhvert i perioden blir det ganske sjansefattig før Jørgen Nordahl fyrer av fra distanse og ser til at det står 0-1 på tavlen. Greåker er best etter scoringen og har et skudd i tverrliggeren rett før Tunet utligner, etter en pen volley av Jesper Hasselstrøm med et par minutter igjen av perioden. Rett etter ryker Tunet på en fem minutters utvisning, men Greåker skaper lite før pause og lagene kan gå til garderoben med uavgjort.

Det er fight, og det er mange herlige dueller rundt om på banen. Begge lag går med full kraft inn, og ingen legger noe imellom, og det er bare å trist å tenke på at vi kunne hatt fullsatt hall og en herlig innramming også. I det niende minutt kommer neste scoring, den er signert gjestene som tatt over mye av spillet. Kristoffer Bakke fyrer av fra kant og ballen leter seg inn. Tunet sliter og finner ikke de åpningene de funnet tidligere i sesongen. Etterhvert klarer de å sette press på gjestene og da kommer også utligningen. Philip Laasonen er sist på ballen etter et massivt trykk fra hjemmelaget, som løfter seg mot slutten av perioden, men flere scoringer blir det ikke og det er kamp om de tre poengene da lagene går til pause.

Greåker får en drømmestart på den tredje perioden, da Sander Fauskanger stjel ballen og setter 2-3. Gleden blir kortvarig da Tunet utnytter et overtall to minutter senere og det er 3-3. Nå er det full stillingskrig, tempoet daler litt, og det er mer ordnet spill og langt færre sjanser. Ingen ser ut å tørre å ta tak i kampen, før Tunet starter å presse litt. Det er rotete og det ser ut som alle er livredde for å gjøre feil. Med i overkant av fem minutter igjen setter Tunets unggutter inn et press og Hasselstrøm finner Frederik Nilsen som hamrer inn 4-3. Bare halvannet minutt senere serverer Laasonen til Joachim Trandum Terjesen som ordner 5-3, og nå sliter Greåker. De klarer ikke å komme seg oppover på banen og skape trøkk. Med et par minutter igjen tar de ut målvakten, i et siste desperat forsøk, men Ole Mossin Olesen setter punktum med 6-3 i åpent mål med under minuttet igjen, og Tunet er fortsatt uten poengtap så langt i sesongen. I Tunet utmerket seg spesielt målvakt Christopher Klungervik, Philip Laasonen og Joachim Trandum Terjesen, for i kveld var det ungguttene som var best hos hjemmelaget. Hos gjestene var Andreas Grønli, Isak Kroon og Kristoffer Bakke de piggeste i dagens oppgjør.

Tunet-Greåker 6-3 (1-1,1-1,4-1)