Line Trandum Terjesen var pigg for Tunet da de knuste Sarpsborg på bortebane. Foto: Kent Henriksen

Tunet til topps på tabellen etter storseier

Tunet viste ingen nåde i dagens oppgjør på bortebane mot seriejumbo Sarpsborg, og klatret også forbi Sveiva på maratontabellen i eliteserien.

Tunet kommer ut i hundre og scorer allerede før det minuttet er over, eliteseriens toppscorer Line Trandum Terjesen sist på ballen. Tunet dominerer fullstendig i den første perioden, og skaper store sjanser nesten i hvert eneste bytt. De spiller med en høy intensitet og fanger sarpingene i egen sone. I det 12. minutt kommer neste scoring, denne gang signert Ina Njærheim Wiik. Sarpsborg sliter å få noe til, og etter kvarteret kommer det tredje baklengsmålet, Diana Isjomina scorer for Tunet. Dagens gjester kan gå til pause med en solid ledelse.

Sarpsborg sliter med å henge med kvikke Tunet-spillere, og da gjestene også har raskt pasningsspill og en høy intensitet blir det vanskelig å henge med. Sarpingene skaper litt mer i midtperioden, men det er marginalt, for Tunet er gode i dagens oppgjør. 4-0 kommer  i det niende minuttet, Emma Fagerhøi er sist på ballen. Fire minutter senere scorer Julianne Bakka 5-0, og det er liten tvil om hvor poengene er på vei. Alice Clausen som debuterer for sarpingene gjør sine saker bra i målet, men kan ikke hindre at Fagerhøi ordner 6-0 et par minutter før pause, og sørger for en stor ledelse til Tunet etter to perioder.

Tunet starter perioden i overtall, uten at det resulterer. Det er kanskje litt jevnere spillemessig i starten av den tredje perioden, men gjestene stresser hjemmelaget til feil hver gang de har ballen. Sarpingene tar timeout etter syv minutter, uten at det ser noe fryktelig bedre ut fremover. Sarah Smith Lunde øker til 7-0 et par minutter før perioden er halvveis, og er også sist på ballen i det 17. minuttet. Sarpsborg får et par muligheter etter scoringen, men det er Tunet som finner nettmaskene da det blir scoret selvmål. Fem sekunder etter ligger ballen i nettet igjen, denne gang bak Tunets målvakt, debutant Josefin Bergwall er sist på ballen og fastsetter sluttresultatet til 9-1. Med det klatret Tunet forbi Sveiva på maratontabellen i eliteserien, og til topps på tabellen.

Sarpsborg-Tunet 1-9 (0-3,0-3,1-3)