Tunet med en god halvtime mot topplaget Täby

Tunets damelag viste gode takter i en halvtime, før SSL-laget Täby viste muskler i turnering i Västerås.

Det er ikke hver dag norske lag møter topplag fra SSL, men fredag kveld møtte Tunet det svenske topplaget Täby i Västerås Floorball cup. Täby trenes av den norske herrelandslagstreneren Richard Wellsmo. Halvveis ut i kampen var stillinga 2-1 til Täby etter heroisk innsats og mye bra spill fra Tunet. Tunets scoring kom etter en fin to mot en kontring der Josefine Bjercke satte ballen i det lengste krysset.  De siste ti minuttene av andre periode skulle bli en tyngre affære og til pause hadde svenskene utvida ledelsen til 7-2. Tunets andre scoring kom når Sarah Smith Lunde fikk vendt seg rundt i slottet og avfyrt et skudd på nærmeste stolpe. Kampen endte 11-2 til svenskene som er forventet å bli topp tre i SSL denne sesongen.

Tunet startet kampen med Maiken Ellis i mål og en rekke med Marit Lunde Wormstrand, Marie Wolf, Emilie Sundnes, Josefine Bjercke og Sofie Trandum Terjesen. En rekke med Tuva Aube Heines, Marte Pedersen, Anna Tviberg, Amalie Tysland og Helene Nordseth, og en rekke med Ina Wiik + rullerende back med Hedda Pjaaka, Sarah Smith Lunde og Moa Bernvid framme.

Täby stilte med et meget sterkt lag selv om Sveriges førstekeeper Matilda Östlund Visén og landslagsspiller Klara Molin fikk hvile. Rekka med Molin, Hanna Nordstrand og Vilma de Gysser har bøttet inn mål i treningskampene så langt.

Tunet møter lrødag et nytt SSL-lag når Karlstad står på andre siden av banen klokken 13.30.