Sarpsborg ble ingen walk over for seriemester Tunet, som måtte jobbe litt for å sanke de tre poengene. Foto: Petter Alexandersen

Tunet fikk slite litt for poengene mot Sarpsborg

Tunet vant som ventet dagens kamp mot Sarpsborg, men fikk uventet god motstand av østfoldingene.

Da Eva Skaslien sendte Tunet opp i 1-0 etter fire minutter, trodde nok det fleste at det vill gå som det vanligvis gjør da seriemesterne møter Sarpsborg. Selv om Heidi Rød økte ledelsen til 2-0 rett før perioden var halvspilt, kunne Thea Krogstad redusere etter kvarteret, og flere mål ble det ikke i åpningsperioden. Tunet virket ikke helt pålogget, men da de skrudde opp tempoet kom scoringene.

Tuva Solhaug-Jørgensen gjorde en kjempegod kamp mellom stolpene for gjestene, og reddet 84% av skuddene. Foto: Petter Alexandersen

I midtperioden presset Tunet på for flere mål , men også Sarpsborg hadde sine muligheter og tettet godt bakover. Først etter kvarteret kunne hjemmelaget juble for neste scoring, da Hanna Walter gjorde alt på egen hånd. 3-1 til Tunet etter to perioder.

Emilie Sundnes fikk det uventet tøft mot gamleklubben, her i duell med Kjersti Støa. Foto: Petter Alexandersen

I den tredje perioden fortsatte sarpingene å holde tett bakover, og det drøyde helt til det var fire minutter igjen av kampen før det kom en scoring. Anette Marie Berg ordnet 4-1, og et par minutter senere kunne Sarah Smith Lunde sette den siste spikeren i kisten. 5-1 og tre nye poeng for serielederne, men imponerende av Sarpsborg og spesielt Tuva Solhaug-Jørgensen som gjorde en god kamp i mål for gjestene. KAMPFAKTA