Tunet er sesongens seriemestere etter gjennomsnittsberegning. Foto: Kent Henriksen

Tunet er seriemestere i eliteserien for menn

Tunet er seriemestere i eliteserien for menn etter at forbundsstyret i NBFs har besluttet at seriespillet avsluttes.


Tiden har ikke vært på eliteserien for menn sin side, etter flere pauser og utsatte kamper. 26. februar ble det derfor besluttet av forbundsstyrets koronagruppe, at seriespillet for menn skulle avsluttes. Eliteserielagene ble informert på et digitalt møte i dag om beslutningen, og det betyr at Tunet er seriemestere denne sesongen etter at man beregnet gjennomsnittlig poengscore på lagene. Det er første gang siden sesongen 15/16 Tunet vinner seriemesterskapet. Ingen lag rykker fra eliteserien denne sesongen, og det betyr at Harstad, Sarpsborg og Nor 92 har spilt ferdig for sesongen.

Beste poengplukker: 
1. Ole Mossin Olesen, Tunet - 56 poeng (24+32)
2. Filip Cammerudh, Tunet - 48 poeng (21+27)
3. Sindre Bjerknes, Sveiva - 43 poeng (24+19)

Beste målscorer: 
1. Gustav Franzon, Slevik - 26 mål 
2. Jesper Engström, Sandnes - 24 mål
2. Sindre Bjerknes, Sveiva - 24 mål
2. Ole Mossin Olesen, Tunet - 24 mål

LES OGSÅ: Seks klubber har vunnet alle seriemestertitler

Det betyr også at Tunet sammen med Greåker, Sveiva, Slevik, Sandnes, Akerselva, Gjelleråsen og Fredrikstad er klare for NM, som man håper skal la seg gjennomføre. NM-kvartfinalene skal ifølge årsplanen starte opp 7. april. Kvartfinalemotstandere velges 18. mars, da man ønsker å avvente avklaringer angående oppstart av toppidretten først. 

Narvik, Sjetne og Ull/Kisa er tilbudt om å spille om en ledig plass i eliteserien til neste sesong, under forutsetning at det lar seg gjennomføre 9-11. april. 

Det er fortsatt håp om å kunne fullføre sesongen i eliteserien for kvinner med en trippelserie. Foto: Andreas Kristoffer Berge

På damesiden skal man prøve å spille ferdig årets sesong med trippel serie (15 serierunder), istedenfor de tenkte 20 serierundene, for å så gå direkte på semifinaler. Her må det være ferdigspilt senest 24. april, ellers vil serien avsluttes og rangeres etter samme prinsippet som på herresiden med gjennomsnittlig poengscore. 

Fjellkameratene, Stavanger og Østensjø er tilbudt å spille om en ledig plass i eliteserien til neste sesong, under forutsetning at det lar seg gjennomføre 9-11. april.