Tunet slo Nor 92 med 17-5 i dagens hengekamp i eliteserien. Foto: Kent Henriksen

Tilbake på tabelltopp etter storseier i kveld

Tunet hadde ventet få problemer å forlenge seiersrekken da de møtte seriejumbo Nor 92.

Tunet starter dagens kamp forrykende, og etter ni spilte minutter leder de 6-0. Nor 92 har mer enn nok med å forsvare seg første halvdel av perioden, men er giftige de få ganger de kommer fremover. To kjappe scoringer fra gjestene får hjemmelaget til å miste rytmen, og det blir knotete og kanskje litt for komplisert til tider. Det gir gjestene en god del muligheter, men det er Tunet som styrer oppgjøret, og kan gå til pause med 6-2 ledelse.

Midtperioden er bare åtte sekunder da Tunet øker sin ledelse, Philip Kämpe scorer på sine gamle lagkamerater. Det er starten på en god Tunet-periode, der hjemmelaget presser høyt og har full kontroll på dagens gjester. Kjapt pasningsspill og fine kombinasjoner ser til at det står 11-2 før det er halvspilt i midtperioden. Gjestene reduserer i overtall etter 12 minutter, men Tunet bruker få sekunder på å øke til 12-3 etter lekent spill. De har god kontroll på gjestene resten av perioden, der temperaturen stiger kraftig mot slutten.

Gjestene får den beste starten i den tredje perioden, og Aleksi Järvenpää scorer for Nor 92. Det gjør at Tunet skrur på bryteren igjen og stikker som i de to foregående periodene av i målprotokollen i løpet av kort tid. 17-4 står på tavlen da gjestene bryter scoringsrekken, og unggutten Sebastian Kämpe setter punktum med sin 17-5 scoring et par minutter før slutt. Ole Mossin Olesen ble dagens beste poengplukker med syv poeng (2+5). For Nor 92 ble det sesongens åttende strake tap, og med like mange seiere på rappen er Tunet serieledere igjen.

Tunet-Nor 92 17-5 (6-2,6-1,5-2)