Tøft for Norge i kampen om syvendeplassen

Norge klarte aldri å få helt fart på sakene mot Danmark, og tapte oppgjøret om syvendeplassen og endte med det på åttendeplass i U19-VM for kvinner.

Søndag morgen var det klart for kamp om syvendeplassen da Danmark stod på motsatt side av banen. Begge lag er sikret spill i a-divisjonen i U19-VM 2026 så matchen i dag betyr ikke noe mer enn det å bli nummer syv eller åtte.

Som i går mot Tyskland møter vi et lag som vunnet alle sine kamper så langt. Danmark kommer fra tre seiere i b-divisjonen og seier i opprykkskampen sin i går mot Latvia. Mia Østerbø Nilsen må stå over dagens match etter at IFF har gransket en situasjon i fra gårsdagens kamp mot Tyskland i ettertid, en kamps karantene ble konklusjonen av det.

Allerede før minuttet er spilt skyter Martine Andersen i stolpen. Etter syv minutter kommer danskene alene med Alvilde Olsen, men en redning med låret hindrer danskene i å ta ledelsen. Under minuttet senere har Eva Skaslien en fin mulighet fra slottet , men skuddet går over. Litt over halvveis ut i den første perioden kommer den første scoringen og det er danskenes storstjerne som nylig ble klar for Malmö i SSL som gjør det, Sille Larsen med et perfekt skudd fra distanse. Under to minutter senere er vi like langt nå Eva Skaslien setter en backhand i fra slottet. Bare 24 sekunder senere treffer Pho Rendalsvik metallet. I det syttende minutt tar danskene ledelsen på ny med en avslutning som sitter klistra i det første krysset. Danskene gir seg ikke med det og før pause sørger de også for 3-1.

Den andre perioden starter som den første med et skudd i metallet. Denne gang fra Cornelia Gustafsson. Danskene snur spillet og setter 4-1. 5-1 kommer på en kontring etter 27 minutter før de er heldig med spretten når de øker til 6-1. Matilda Maude må gå av med store smerter etter en smell som så alt annet enn bra ut, Maude ble sendt til sykehus for undersøkelser etter kampen. Danskene sørger for 7-1 med fire minutter igjen av perioden før Pho Rendalsvik reduserer til 7-2.

Norge hever seg betydelig i den siste perioden, men danskene setter 8-2 før Martine Andersen, Filippa Härnlund og Trine Einberg reduserer. Nærmere kommer vi ikke og når danskene setter en til på slutten vinner de tilslutt 9-5. Norge blir nummer åtte i VM , men med dødens gruppe og verst tenkelig motstand hele veien så er det godkjent. Det viktigste klarte vi og det var å beholde plassen i a-divisjonen.