Frida Hatlem Lindström scoret to mål for Norge i dagens seier. Foto: Petter Alexandersen

– Ting ser noen hakk bedre ut i dag

Det ble norsk storseier i den siste kampen mot Danmark denne helgen.


Frida Hatlem Lindström sendte Norge i føringen i det åttende minutt, og Ida Sundberg doblet ledelsen etter 14 minutter. Sille Larsen reduserte for danskene, men med 16 sekunder igjen av perioden økte Hatlem Lindström ledelsen til to og Norge kunne gå til pause med 3-1 ledelse. 

I midtperioden fikset Rebecka Härnlund 4-1, før Marte Pedersen økte ledelsen nok en gang i overtall. Härnlund sørget for 6-1 tyve sekunder senere, og da Line Trandum Terjesen ordnet 7-1, ble Anna Kajsa Habersatter scoring bare et trøstemål for danskene. 

Norge var i en klasse for seg, og Sundberg økte den norske ledelsen i nok et overtall minuttet ut i den tredje perioden. Ane Øvstedal scoret 9-2 like etter. Habersatter reduserte for danskene, men Madeleine Tinholt og Pedersen sørget for at det ble 11-3 før Michala Mai Mariussen fastsatte sluttresultatet til 11-4, med tre minutter igjen på klokken. 

Line Trandum Terjesen ble helgens beste poengplukker med syv poeng (2+5) på to kamper mot danskene. Foto: Petter Alexandersen

Igår slo Norge også Lindås sitt akademi med 3-2, da scoret Ingrid Næss og Ida Sundberg for Norge, sistnevnte med to scoringer. 

Innebandyavisens ekspert har sett helgens landskamper, og er fornøyd med det han har sett fra det norske landslaget under søndagen mot danskene. 
– Tre matcher unnagjort, sesongen er endelig virkelig i gang. Matchen i dag går vi litt ned på folk og det er nok med tanke på den viktige Slovakia-kampen i VM og vi får litt effekt av det. Ting ser noen hakk bedre ut i dag enn det gjorde på fredag.  Skillet vi ser på lagene i dag er litt mer der det bør det være på en 5-7. nasjon mot en 13-15. nasjon. Offensivt handler mye igjen om førsterekka og den viser igjen at den kommer bli meget viktig i VM. Andre- og tredjerekka får nok et kampbilde i VM som bør passe de bedre enn det vi har fått se mot Danmark. Fra at vi har ekstremt mye ball i helga blir det et VM der vi kommer få betydelig mindre tid på oss, bli liggende mye i forsvar og belage oss mer på å ta de kontringsmulighetene vi får, sier Alexandsen.

U19-VM spilles i polske Katowice 31. august til 4. september. Der møter det norske laget Sverige, Slovakia og Tsjekkia i gruppespillet.