Elitekvalifiseringen er avlyst for både menn og kvinner, det betyr at det blir ti lag i neste sesongs 1.divisjon Østland for menn. Foto: Rune Halvorsen

Ti lag i neste sesongs 1.divisjon Østland

Onsdag ble det klart at det ikke blir noen kvalifisering til eliteserien for menn, det betyr at det blir ti lag i 1.divisjon neste sesong.


Det blir ikke noen kvalifisering til eliteserien for menn eller kvinner denne sesongen heller melder Norges Bandyforbund. Ti lag er dermed kvalifiserte for neste års 1.divisjon Østland for menn.
– Det er med tungt hjerte at vi nå må innse at det ikke ble kvalifiseringer til eliteseriene 2021/2022. Vi valgte å avvente denne avgjørelsen til etter dagens pressekonferanse, med forhåpninger om lettelser for vår idrett. Dessverre kom ingen slike lettelser, sa seksjonens leder Paal Saastad onsdag.

1.divisjon for kvinner ligger på regionalt nivå, og administreres ikke av NBF. Seksjonens leder skjønner frustrasjonen over at 1.divisjon ikke blitt anerkjent av myndighetene som toppidrett, og ikke fått lov å trene under toppidrettsprotokollen og spille kamper under pandemien. 
– Innebandyspillere i alle aldre har merket pandemien på kroppen. Seniorspillere som har tilhold på lavere nivå enn eliteseriene har hatt spesielt vanskelige kår med å få utøve idretten sin. Jeg vet det har vært svært krevende, men jeg håper alle bretter opp ermene og gjør seg klar for sesongen 2021/2022, avslutter Saastad.

Så langt ingen klubber velger å trekke laget før 12. mai blir følgende lag å finne i 1.divisjon Østland for menn neste sesong:

Ajer
Asker
Bækkelaget
Grei
Lillestrøm
Lyn
Monolitten
St. Croix
Ullensaker/Kisa
Vålerenga