Siste

Thriller da de norske lagene barket sammen i SSL

Det ble målrikt og spennende da Falun og Kalmarsund barket sammen i SSL. Fire norske spillere var involvert i oppgjøret.

Lørdag formiddag var fire norske jenter i aksjon da Falun med Tone Einstulen og Eva Skaslien tok i mot Kalmarsund med Thea Ekholt og Rikke Ingebrigtsli Hansen.Ekholt starter i mål for Kalmarsund, Ingebrigtsli Hansen er løper i andrerekken, Einstulen er back i Falun sin andrerekke og Skaslien som scoret sist første mål i SSL forrige helg er løper i Falun sin tredje.
Thea Ekholt noterte seg for en assist da Kalmarsund snudde kampen mot Falun. Foto: Petter Alexandersen

Bortelaget starter slurvete og Thea Ekholt må dra fram en meget fin redning når dagens beste Falun spiller og tidligere lagvenninne i Endre Ebba Bognesand kommer alene igjennom. Ikke lenge etter skal Ebba få sin revansje når hun setter 1-0 til hjemmelaget. Ikke lenge etter øker Falun til 2-0 etter et fint skudd i fra Philippa Blom i slottet. Under to minutter senere reduserer Ida Samuelsson med et fint skudd opp i lengste hjørne. Lagene tar pause på 2-1.

73 sekunder ut i midtperioden sørger Matilda Sjödin for at vi er like langt igjen. Kort tid etter er Falun tilbake i ledelsen etter at Blom ført har avslutta på nærmeste før hun på andre forsøk kjører kjøkkenveien. 4-2 setter Cajsa Lindén alene med Thea før Sofia Östman setter en retur og vi har 5-2. Før pause setter Sjödin en ny redusering.
Eva Skaslien scoret sitt første mål i SSL sist helg og startet dagens kamp mot Kalmarsund. Foto: Petter Alexandersen

Et minutt ut i den tredje perioden setter Falun kaptein Lisa Svarfar 6-3. Kalmar svarer fort da Ingebrigtsli Hansen pent plasserer inn 6-4. 81 sekunder senere er hjemmelaget tilbake i tremålsledelse. Så viser Eva Skaslien seg fram med et fint raid før det er Ekholt sin tur til å vise den fantastiske kastarmen når hun kaster tidligere Falun spiller Lisa Svarfvar alene med keeper. Lisa gjør ingen feil og Ekholt noteres for sin tredje assist i SSL. Det ble en vane i dag at Falun scoret kort tid etter Kalmarsund og det skjer nok en gang når Cajsa Linden litt for lett får runde backen å sørge for 8-5 bare 17 sekunder etter Kalmarsund sin scoring. Med litt under fem minutter igjen tar Kalmarsund ut Ekholt og spiller seks mot fem. Vi blir servert et meget bra overtall. På litt over to minutter har Kalmarsund scoret tre ganger og vi har brått 8-8. Bortelaget velger ikke å fortsette med seks mot fem og vi får sudden death som i SSL spilles fire mot fire. Det er av sine egne man skal ha det og det er selvfølgelig Lisa Svarfvar som kom til Kalmarsund i fra Falun i sommer som avgjør matchen med en meget fin halvvolley i fra slottet. Falun er heller ikke fornøyde med dommeren når avgjørelsen kommer. Rett før scoringen har en Falunspiller på benken fått en kølle i hode fra en på banen og hun er tydelig svimmel og uvell etter det. Falun mener dommerne burde blåst av, men dommerne avfeier kritikken og Kalmarsund tar meg seg to poeng hjem etter en meget solid snuoperasjon de siste minuttene.
Det ble mange scoringer i dagens oppgjør mellom Falun og Kalmarsund. Foto: Petter Alexandersen

Falun er gode på kontringsspillet i dag. Ebba Bognesand gjør en fantastisk match før hun må gå av banen med store smerter i den den siste perioden. De fleste fryktet en ny kneskade på talentet som tok korsbåndet under sin tid i Endre, men det var heldigvis ankelen som fikk smellen denne gang. Linnea Wilhelmsson gjør og en meget bra match på backen for hjemmelaget. Bortelaget tar med seg to poeng hjem på en dag der man ikke er helt der man pleier og slurver en hel del defensivt. Slipper Falun til for lett, men det er meget sterkt å komme tilbake slik man gjør det på slutten i dag. Neste helg venter en ny lei bortekamp på SSL dårligste dekke mot et mann-mann spillende Lund-lag.
Lisa Svarfvar scoret to ganger mot gamleklubben, og også det avgjørende målet i spilleforlengelse. Foto: Petter Alexandersen