Det ble vanskeligere enn man kanskje skulle tro på forhånd, men svenskene vant VM-gull på hjemmebane. Foto: Peter Bohlin

Sverige vant VM-gull etter thriller i finalen

VM i Uppsala er over etter at Sverige vant dagens finale mot Finland etter en thriller. Les vår oppsummering av den siste dagen i mesterskapet.

Dagen startet med polsk seier over Slovakia. En meget sterk prestasjon av de polske jentene, der Justyna Krzywak scoret seiersmålet med fem minutter igjen, Slovakia bommet på straffe halvannet minutter etter, og Polen holdt unna stormen og vant 4-3.

Så slo Norge de danske jentene etter spilleforlengelse. 3-2 målet sto Sofie Kristiansen for og ble tomålscorer i kampen.

Sveits tapte i gruppespillet mot Tsjekkia, men anført av Corin Rüttiman og Michelle Wiki kunne det sveitsiske laget stikke av med bronsen etter 5-2.

I finalen var det knyttet stor spenning til hvor lenge Finland ville henge med, men selv om svenskene scoret først, var det en skikkelig jevn finale. Scoringer fra Ellen Bäckstedt, Wilma Johansson og Ellen Rasmussen sørget for 3-2 ledelse etter to perioder. Finlands begge mål scoret av Veera Kauppi, såklart. Sara Piispa utlignet etter 11 minutter av den tredje perioden, og da det ikke ble noen flere scoringer ble det spilleforlengelse. 2587 tilskuere hadde løst billett til kampen. Sverige er litt på hæla men svenskene topper laget, og Maja Viström finner Emelie Wibron som avgjør kampen. Det var Sveriges åttende(!) VM-gull på rad på damesiden.