Stort drama da Endre forlenget sesongen

Det ble dramatisk da Pixbo og Endre barket sammen i den tredje semifinalen, der Endre vant etter straffeslag.

Akkurat som sist kamp åpnet Rikke Ingebrigtsli Hansen med å sette 1-0 til Pixbo, og akkurat som sist kamp var Klara Loneberg nest sist på ballen. Endre utlignet da Stephanie Boberg scoret på gamle lagvenninner, men Pixbo kunne gå til pause med 2-1 ledelse etter scoring av Amanda Berggren.

Emma Stenberg ga Pixbo 3-1 ledelse, før det raknet skikkelig. Ellen Bäckstedt, Boberg, Linnéa Wallgren og Boberg nok en gang sørget for 3-5 i Wallenstamhallen, før hjemmelaget tok timeout og selv om effekten kom først i den tredje perioden med scoringer av Denisa Ratajova og Cajsa Elm som ordnet 5-5 var det drama.

Wilma Johansson sendte gjenstene i føringen nok en gang med seks minutter igjen, men så sørget Elm for at Eliska Krupnova fikk ballen og verdens beste spiller i 2020 ordnet 6-6 med minuttet igjen. Flere mål ble det ikke og kampen gikk til spilleforlengelse. Eliska Krupnova ordnet spilleforlengelse, men klarte ikke å overliste Endres målvakt da kampen gikk til straffeslag. Foto: A. Kårhag

Pixbo er en scoring fra finaleplass og har muligheter i spilleforlengelser, det har også Endre, men det endrer målløst og skal avgjøres på straffer.

Klarte ikke å overliste Görtz
Der scorer Boberg sikkert, men Krupnova bommer på straffen akkurat som hun gjorde i løpet av kampen. Johansson setter sin straffe sikkert hun også og setter press på Pixbo, og Loneberg bommer også. Bäckstedt tar den tredje straffen for Endre, men brenner muligheten. Frida Hellström tar Pixbos tredje straffe, men Frida Görtz redder 17-åringens straffe enkelt. Det gir Stina Ander mulighet å avgjøre for Endre, men Ander brenner muligheten hun også. Ratajova klarer ikke å overliste Görtz og full jubel hos gjestene. Det betyr at Endre tvinger frem en fjerde kamp i semifinalen som Pixbo nå leder 2-1 i kamper, semifinalene avgjøres i best av fem kamper, og neste oppgjør spilles fredag. KAMPFAKTA

På herresiden vant Kalmarsund 5-4 over Falun på bortebane i kveld og sørget for at "dalmasarna" ikke ble finaleklare riktig enda. Det står nå 3-1 i kamper til Falun i det som avgjøres i best av syv kamper. I går tapte Daniel Gidske og Mullsjö 4-12 for Storvreta, og der står det nå 2-2 i kamper. Gidske hadde en assist i kampen. Neste oppgjør spilles i morgen i Uppsala.