Toms Kirmuzs ble den store helten da Harstad slo Fredrikstad. Foto: Kent Henriksen

Latviske stjernen ble den store helten i Harstadseier

Toms Kirmuzs ble den store helten da Harstad slo Fredrikstad på bortebane i ettermiddag.

Fredrikstad har hatt en ganske bra sesong så langt med en femteplass på tabellen, men i dag ble det tap for nestjumbo Harstad på hjemmebane. Toms Kirmuzs åpnet ballet med en scoring i det syvende minutt, og så til at nordlendingene kunne gå til pause med ledelse.

I den andre perioden roet Ola Finess Liseth nervene for hjemmelaget da han utlignet halvveis i perioden. Så kunne hjemmelaget juble for ledelse da Ola-Thomas Waleur Haglund scoret etter 14 minutter. Med litt over tre minutter igjen av midtperioden ordnet Mika Heikurainen 2-2, og sørget for balanse i regnskapet til pause.

Den tredje perioden ble nervepirrende, og da det så ut å gå til straffekonkurranse og poengdeling, fant Toms Niedre lagkamerat Kirmuzs, som med sitt andre mål for dagen ble kampens store helt. Tre ekstremt viktige poeng for gjestene, som har kontakt med lagene over på tabellen og har like mange poeng som Sarpsborg som ligger på trygg grunn. KAMPFAKTA