Etter å ha ligget under 1-4 kunne Kalmarsund juble for 6-5 seier, og viktige poeng i jakten på en plass i sluttspillet. Foto: Petter Alexandersen

Sterk snuoperasjon sørget for tre viktige poeng

Kalmarsund tok viktige poeng i SSL mot kriselaget Nacka, etter en meget sterk snuoperasjon.

Thea Ekholt starter i mål for Kalmarsund, Emma Fagerhøi starter som løper i første rekka og Karen Farnes er back i andre rekka. Charlotta Hjorth er som kjent ferdig som trener i Nacka, men halvt norske Vilde Rundfloen som denne uka ble tatt ut til å representere Sverige i VM-kvalifiseringen i Koceni i slutten av måneden, er som vanlig kaptein for hjemmelaget.

Allerede før minuttet er spilt må Thea Ekholt vise seg fram når hun først redder en tversoverpasning med direkteskudd før hun kort tid etter må ut med venstre armen og ta et nytt farlig skudd. Nacka går ut i fullbane press og har enorm energi som man ofte får etter et trenerbytte. Nacka starter matchen best og får fortjent ledelsen etter fem minutter når Maja Höög drar fram en lekkerbit når a legger ballen bak ryggen inn til Wilma Löwenthal, som fra kort holdt enkelt kan sette dagens første scoring. Litt over minuttet senere viser Frida Hellgren seg fram på en kontring når hun får lurt ballen såvidt under hjemmelagets keeper. Så rykker hjemmelaget, først et skudd fra siden fra Amanda Boric Svärd i fin høyde som treffer begge stolpene før den går inn, så setter Nathalie Gustavsson 3-1 på et direkteskudd i debuten sin i SSL, bare minuttet etterpå er hun frampå igjen når hun blir servert ballen av en Kalmarsundback før hun klistra inntil stolpen setter 4-1. Med 16 sekunder igjen av perioden viser Hellgren at hun vet at det alltid er ledig i krysset når hun smeller inn et viktig reduseringsmål, nok en gang pasning som så mange ganger før av Moa Tschöp. Lagene går til pause etter en periode der Nacka er best og fortjent leder.

Vilde Rundfloen har norsk mor og har hatt sommerjobb i Trysil. Tidligere i uken ble hun tatt ut på det svenske landslaget som skal kvalifisere seg til VM i Latvia senere i måneden. Foto: Petter Alexandersen

Andre periode er det et helt annet bortelag vi får se. Betydelig mer påskrudd og halvveis ut i perioden får de betalt når Evelina Petersson legger et dragskudd på mål som går hele veien inn og 4-3 er et faktum. Så får Kalmarsund overtall etter meget bra jobbing av Fagerhøi. Dessverre blir hun skadet i kjeven/hodet i samme sekvens og kan ikke fortsette matchen.  Bortelaget skapet  et par store sjanser skapes før Rundfloen viser hvorfor hun akkurat er tatt ut på det svenske landslaget når hun byr opp til show med kula og spiller ut mesteparten av det siste minuttet laget er i undertall. Kort tid etter at Nacka blir fulltallig setter Ronja Gustavsson 5-3 på en volley. Ida Hultman gjør en meget god jobb foran Ekholt som ikke ser noe som helst. Så gjør Farnes alt på egen hånd når hun først bryter et oppspill i knehøyde, før hun tar med seg ballen hele veien langs vantet og plasserer den lavt i lengste. Med få sekunder igjen av perioden får Sara Waktel en solid rompetakling der hun utrolig nok får frislag i mot seg. Taklinga er så tøff at også Waktel er ute for resten av matchen. To løpere skadet på kort tid for bortelaget. Kalmarsund er betydelig mer med i matchen, skaper mere og har mer kontroll i oppspillfasen når Nacka presser høyt. Ida Samuelsson står stadig naken i slottet uten at lagvenninene hennes ser det. Noen stikkere inn der og bortelaget ville hatt et par scoringer til.

Karen Farnes var sentral med viktig scoring i dagens kamp. Foto: Petter Alexandersen

Kalmarsund får en kjempestart på tredje perioden når Amanda Lind spiller Molly Sturesson på blank kasse. Sturesson gjør ingen feil og vi er like langt med 5-5. Ekholt står også fram med noen meget viktige redninger i starten av perioden.  Kalmarsund får noen enorme kontringer, men i stedet for å spille balllen videre langs vantet når man mottar den litt over midtbanen skal man av en eller annen merkelig grunn transportere den inn i midten og da gjerne med backhand. I stedet for mange to mot en sjanser eller at en kommer alene mot keeper litt skrått fra siden, så ender det med en haug av ballmiss. Litt før halvspilt periode blir det hett når Alzbeta Durikova holder Cornelia Jansson som blir irritert og tar igjen. Durikova svarer med en dytt og begge får to min i kakeboksen. Begge lag trenger sårt en seier og tre poeng. Hjemmelaget starter å skyte på det meste som rører seg når de kommer over midtbanen, men når man skyter alle veier som en popcornmaskin blir det ikke all verdens med baller som treffer mål. De få som treffer mål tar Ekholt seg elegant av.
Med tre minutter igjen av perioden får første rekka til Kalmarsund satt skikkelig press på hjemmelaget og med et minutt igjen av matchen får de uttellinga når Mathilda Sjödin som har brent noen store sjanser tidligere i matchen finner den lille luka som er ledig. 5-6 og en ekstremt viktig seier for bortelaget er et faktum. Å vende 4-1 til 5-6 er meget sterkt og gir mye selvtillit framover, nå fikk de god avstand til bunnlagene og kan begynne se litt mer oppover tabellen igjen.

Thea Ekholt gjorde en god figur mellom stolpene for Kalmarsund. Foto: Petter Alexandersen

De tre norske spillerne hos gjestene i dagens kamp gjør en god kamp. Hos hjemmelaget er Rundfloen veldig god, selv om det blir tap for Nacka.

Nacka-Kalmarsund 5-6 (4-2,1-2,0-2)
Ormingehallen, Stockholm. Tilskuere: 167 (Kapasitet: 350)
1-0 (05.14) Wilma Löwenthal (Maja Höög)
1-1 (06.58) Frida Hellgren (Moa Tschöp)
2-1 (11.46) Amanda Boric-Svärd (Vilde Rundfloen)
3-1 (17.05) Nathalie Gustavsson (Höög)
4-1 (18.06) N.Gustavsson (ua)
4-2 (19.44) Hellgren (Tschöp)
4-3 (29.05) Evelina Petersson (Karen Farnes)
U2 (33.13) Amanda Boric-Svärd (høy kølle)