Karen Farnes og Thea Ekholt var gode for Kalmarsund onsdag kveld. Foto: Petter Alexandersen

Sterk borteseier for Karen Farnes og Thea Ekholts Kalmarsund

Kalmarsund stoppet tapsrekken i den svenske superligaen da de besøkte Malmö onsdag kveld.

Kalmarsund kommer til matchen med to sure tap i bagasjen, mens Malmö kommer med to seiere og stor selvtillit etter at de overraskende slo Rönnby hele 9-3 i helgen. Thea Ekholt starter sin niende kamp av ti mulige kamper i Kalmarsund-målet denne sesongen, mens Karen Farnes som vanlig er back i lagets andrerekke.

Kampen blir utsatt femten minutter etter at dommerne sittet fast i trafikkaos, men når vi først kommer i gang blir det fort tydelig at det er lagenes førsterekker det skal handle om offensivt i kveld. Det er høyt press som gjelder fra begge lag og allerede etter snaut to minutter er Kalmarsund sin i målprotokollen da Matilda Sjödin vinner ballen høyt i banen og finner Amanda Lind i slottet som setter den høyt bak Elin Rosen i hjemmelagets mål. Sju minutter senere øker bortelaget sin ledelse etter å ha spilt seg fint ut av høyt press. Ida Samuelsson tar med seg ballen før hun enkelt plasserer den i lengste. Malmö reduserer til 1-2 etter en to mot en der Maja Ekström dunker inn en halvvolley etter tversoverpass fra Rebecca Mårtensson. Etter kvarteret er Matilda Sjödin iskald når hun kommer alene mot hjemmelagets keeper og setter 1-3 etter og ha ventet ut Rosen.

Det ble en tett og jevn kamp i Baltiska hallen i onsdagens SSL-oppgjør. Foto: Petter Alexandersen

Andre periode blir betydelig roligere enn og keeperne viser seg fram når det først blir noen store sjanser. Flere gode redninger fra begge før 1-4 kommer etter at Sjödin bryter inn foran mål og misser både det første skuddet og den første returen, men på tredje forsøk sitter den. Thea Ekholt skal ha mye av æren for at Malmö går til pause med kun et mål på 40 minutter. Flere meget solide redninger og en strålende prestasjon så langt for å bruke kommentatorenes ord.

Matilda Sjödin var kampen store profil mot Malmö, med tre scoringer og to assist. Foto: Petter Alexandersen

Tredje periode starter bra for Kalmarsund sin del da Alzbeta Durikova slår en fantastisk pasning som åpner opp hele Malmö forsvaret og med sin tredje for dagen dunker Sjödin enkelt opp dagens femte Kalmarsund-scoring i nærmeste kryss. Så kommer det elleve meget gode minutter for hjemmelaget. 2-5 kommer fra Mårtensson før lagets store stjerne Ellen Rasmussen endelig får hull på Thea og gjør et ekte hattrick. Først en litt heldig goal etter litt flaks med vant stussen bak mål, så et klassisk Rasmussen drag skudd, før hun dukker opp på rett sted til rett tid og dunker inn en halv volley så lagene er like langt. 5-5 og alle ti mål er signert lagene sine første rekker. Med fire minutter igjen får Kalmarsund muligheten i overtall etter og da får vi se en SSL-debut, da Towa Nilsson født 2005 entrer banen. Mot slutten av overtallet får tre-målscorer Sjödin et fint pass i midten fra Moa Tschöp, men misser skuddet totalt. Heldigvis for Sjödin så triller ballen perfekt bort til Ida Samuelsson som viser goalgetter-egenskaper, da hun i stedet for å skyte høyt som de fleste ville gjort er smart og legger den lavt under Rosen i Malmö målet. 5-6 er et faktum og tre ekstremt viktige poeng for Kalmarsund.

God norsk innsats
En veldig god match av Thea Ekholt i målet og Karen Farnes får mer enn godkjent. Trygg i oppspill, få ball miss, dekker skudd som få andre og går alltid foran i krigen med topp innsats.

Malmö-Kalmarsund 5-6 (1-3,0-1,4-2)
Balltiska hallen, Malmö. Kapasitet: 4077.
0-1 (01.58) Amanda Lind (Matilda Sjödin)
0-2 (09.17) Ida Samuelsson (Lind)
1-2 (11.57) Maja Ekström (Rebecca Mårtensson)
1-3 (15.09) Sjödin (Lind)
1-4 (33.48) Sjödin (Moa Tschöp)
1-5 (41.55) Sjödin (Alzbeta Durikova)