Statsminister Erna Solberg formidlet i ettermiddag at pausen i toppidretten forlenges. Foto: Ida Dahl Nilssen/SMK

Statsministeren med dårlige nyheter for toppidretten

Det ble dårlige nyheter som ventet for toppidretten under dagens pressekonferanse, der statsminister Erna Solberg forlenget pausen som vært siden januar.


Det blir neppe noe spill i eliteserien i innebandy før tidligst i midten av mars, da det skal gjøres en ny vurdering av myndighetene. Det er klart etter dagens pressekonferanse, der statsminister Erna Solberg gjorde klart at man forlenger pausen i toppidretten. Et hardt slag for toppidretten som har hatt pause siden januar. Det er også innført forbud mot å arrangere treningskamper.

For breddeidretten ble det noen lyspunkter på dagens pressekonferanse. Det åpnes for at det er lov å konkurrere for barn og unge, så lenge det skjer innenfor egen kommunegrense. Der er det tillatt med arrangementer med maks 50 personer innendørs og 200 personer utendørs. 

Norges Idrettsforbund og dess medlemmer måtte dermed skuffet innse at ønskene om å åpne opp breddeidretten, med konkurransevirksomhet for de under 20 år, og treningsaktivitet for de over 20 år igjen ikke be tatt til følge etter at NIF tidligere i uken skrev et brev til statsministeren. De ønsket også at seriespillet i toppidretten kunne starte opp igjen.