Nittedal stakk av med seieren i begge klasser i helgens turnering. Foto: Lars Friestad

Spilleglede og godt humør i helgens turnering

I helgen inviterte Nittedal Wolves til Nittedal Open i “nye” Rotneshallen, der åtte lag kjempet i forsesongsturneringen.


Nittedal Open ble arrangert i helgen. I september er det både Plankecup, Tigers Cup og flere cup-muligheter i Sverige, men målet for Nittedal Open er ikke å ødelegge for andre bedyrer Lars Friestad hos arrangøren.
-I november i fjor prøvde vi oss for første gang med å invitere guttelag til cup som oppkjøring til NM i G15-klassen. Det fungerte bra, men det opplevdes som vanskelig å få “skvist” inn en cup midt i sesongen. I år var det naturlig at vi kombinerte cupen med åpning av “nye” Rotnehallen og at vi denne gangen inviterte jentelagene. Ideelt sett skulle vi ønske å unngå kollisjoner med andre cuper og arrangementer, men det er et begrenset antall helger som passer til en cup. Som en breddeklubb så er tanken at vi inviterer til cup i de klassene hvor vi har lag som kan delta selv. I jenteklassene er det jo nesten utelukkende lag fra Oslo-området så det virket naturlig med en kortreist cup. På sikt har klubben også ambisjoner om å ta på seg litt større arrangementer som regionscup finaler eller innledende runder i aldersbestemt NM, da er det bra å opparbeide seg litt erfaring, sier han til Innebandyavisen.

Trener for Østensjøs J14-lag Christian Fahlstrøm var fornøyd med turneringen, der hans lag deltok i J15-klassen.
- Vi i Østensjø setter alltid pris på å møte Nittedal Wolves både på og av banen, så det var perfekt å starte sesongen med en kortreist cup. Innebandymiljøet er tett, og fordelen med å møte lag fra området er jo at både spillere og voksne blir godt kjent på tvers av lag etter hvert. Rotneshallen er ikke til å kjenne igjen etter utbyggingen, og med gode tribuner og områder rundt banen blir det også mye mer sosialt å være her, sier Fahlstrøm. 

Åtte lag var med da Nittedal Open ble arrangert i helgen. Foto: Lars Friestad

Med på cupen var det lag fra Østensjø, Ull/Kisa, Sveiva, Holmlia, et kombinasjonslag fra Vålerenga/Grei i tillegg til arrangørklubben, Nittedal Wolves.
-Utrolig gledelig og tøft med Holmlia som kommer med et nystartet J13 -lag, noen av jentene har kun spilt innebandy i to-tre uker og fikk sine første møter med kamper. Ikke uventet får de noen tøffe møter med jenter som har spilt innebandy mer enn halvparten av sitt liv. Men Holmlia scoret mål, hadde stor progresjon og ikke minst viste stor idrettsglede. Jeg er overbevist om at de kommer til å ta enorme skritt i løpet av sesongen. 

Det var også et par lag som samarbeidet slik at jentene fikk spilt turnering i helgen.
-At Vålerenga og Grei samarbeider om et lag i cupen sier noe om samholdet vi opplever på jentesida i Norsk innebandy om dagen. Vålerenga hadde denne helgen litt få jenter, men veldig lyst på cup. At løsningen er å invitere med seg jenter fra Grei som de denne sesongen skal fighte mot i serien synes jeg er gledelig og nettopp noe av det vi trenger for å løfte innebandy for jenter. Vi må være fleksible og trekke i samme retning. Miljøet er for lite til at vi kan sitte på her vår tue.

Turneringen ble en suksess, også for arrangørklubben som gjorde rent bord.
-I tillegg til det sosiale så tror jeg rent sportslig at det har en stor verdi med en cup før sesongstart. De fleste lagene var litt rustne i de første kampene, men rusten forsvant fort og det ble spilt bra innebandy. Når vi kom til semifinaler og finalene ble det svært tette og jevne kamper. Jeg stolt og litt flau over at Nittedal som arrangørklubb vant både J15- og J13-finalene, mot henholdsvis Ull/Kisa og Sveiva. 

Det var en fin helg for jentene som deltok i Nittedal Open. Foto: Lars Friestad

Det var også plukket inn flinke kampledere til turneringen forteller Friestad.
-Vi var klare på at vi skulle ha erfarne og gode dommere som kunne legge lista rett, være rettferdige og veilede der det trengs. Vi var heldig og fikk med oss Ronny Fries Baltzersen, Håvard Teksum Pedersen og Michal Janic som dommere. 

Selv på aldersbestemt nivå er det viktig at kamplederne er gode. 
– I dag gjør vi kanskje årets viktigste kamper, Nittedal Open J13, mange ferske spillere, litt tårer, men mest av alt masse glede, sier Fries Baltzersen. 

NBF inviterte tidligere i høst til en samling for å diskutere et jenteløft, der Friestad er delaktig, og det gjøres en god jobb med rekrutteringen der tre klubber samarbeider.
-De siste tre årene har Gjelleråsen, Hakadal og Nittedal Wolves samarbeidet om en jentecamp for første- til niendeklasse i høstferien. Målet med campen er å rekruttere, utvikle ferdigheter og holde på jentene-lengre. For første- til sjetteklasse viderefører vi denne praksisen, mens vi endrer litt på konseptet for de eldste i syvende- til tiendeklasse, nå åpner vi også for deltagere fra alle klubber. Vi kaller det NXT LVL (Next level) og vil fokusere på tekniske og taktiske ferdigheter i fart, pasningskvalitet og bygge videre på de ferdighetene jentene allerede har. Med oss som instruktører har vi eliteserie og landslagsspillere som Sandra Craig, Ingvild Sørflaten og Martine Simonsen. Vi ønsker alle jenter velkommen til Nittedal i høstferien!

Friestad håper nå at turneringen skal bli en årlig begivenhet.
-Vi skal evaluere årets cup, men det skal overraske meg mye om det ikke blir cup igjen neste år med flere klasser for både gutter og jenter, men tidspunktet må vi komme tilbake til senere. 

Bildeserie