Sarpsborg og Gjelleråsen kriget hardt om poengene i ettermiddag. Foto: Kent Henriksen

Spennende oppgjør i Skjeberghallen

Det ble jevnt og spennende da Sarpsborg fikk besøk av Gjelleråsen i Skjeberghallen.

Gjelleråsen tar et solid grep om initativet fra start, og sarpingene slipper med skrekken etter tre minutter da man redder på strek. Sarpsborg er mere med etterhvert og de ti første minuttene får oppsummeres som ganske jevne, med et lite ballmessig overtak for gjestene. Det er også de som tar ledelsen da stjernen Liga Garklava gjør alt på egen hånd i det 13. minuttet. Ida Marie Svendsen utligner halvminuttet etter og det er ikke helt ufortjent. Kampen er jevn, og begge lag har muligheter men flere scoringer blir det ikke før pause.

Sarpsborg starter midtperioden i overtall, men de klarer ikke å utnytte muligheten. Begge lag har sine muligheter før Sarpsborg er litt heldige, og gjestene Gjelleråsen er like uheldige som lager selvmål etter fire minutter. Halvveis i perioden får de sjansen på straffeslag, men Mari Kristiansen klarer ikke å overliste Linnea Kaufmann i hjemmelagets mål. Begge lag skaper nok til flere scoringer i den andre perioden, men nå vil ikke ballen inn og Sarpsborg kan gå til pause med 2-1 ledelse.

Gjelleråsen presser på for en utligning, men Sarpsborg kjemper godt i egen sone. Det gir muligheter andre veien og i det sjette minutt kan isteden hjemmelaget øke sin ledelse da Emma Sjökvist finner nettmaskene. Lagene kriger på men først med under fem minutter igjen kommer en til scoring, denne gang er det Martha Eriksen som ser til at det blir 4-1. Vondt blir verre et par minutter etter da Gjelleråsen igjen scorer selvmål. Garklava reduserer til 5-2 helt på tampen, men med fem sekunder igjen setter Kjersti Støa 6-2 og fastsetter sluttresultatet.

Sarpsborg-Gjelleråsen 6-2 (1-1,1-0,4-1)