Denisa Ratajova (i midten) scoret seiersmålet da Pixbo sikret seg finalebillett i SM-slutspelet. Foto: A. Kårhag

Spennende og jevnt da Pixbo ble finaleklare

Det ble spennende da Pixbo og Endre gjorde opp om en finalebillett, i den femte og avgjørende semifinalen i SM.

En jevn første periode med mye nerve og spenning ga allikevel en del muligheter begge veier, da Pixbo og Endre skulle gjøre opp om den siste finalebilletten. Både Lara Heini og Frida Görtz har en del å jobbe med i lagenes mål, men holder rent stort sett hele perioden. Da det gjenstår 35 sekunder igjen av perioden får Cajsa Elm banket inn en retur på tennis og sender hjemmelaget i føringen. Flere scoringer blir det ikke og Pixbo tar med seg ledelsen inn i garderoben.

I den andre perioden er det Pixbo som fører spillet, og Denisa Ratajova hamrer inn 2-0, på nok en retur etter at Stephanie Bobergs kølle knekker og hun blir satt ut av spill. Pixbo fortsetter å dominere men Endre holder unna. Pixbo med det ene bene godt plantet i finalen, og Endre trenger minst to scoringer for å ikke ta en tidlig sommerferie.

Det ble lite spilletid på Rikke Ingebrigtsli Hansen i dagens oppgjør. Det gjør nok ikke så mye for den norske vingen som er klar for sin første SM-finale. Foto: A. Kårhag

Den tredje perioden starter i spill fire mot fire, men scoringene uteblir. Endre kjemper og sliter, men Pixbo har god kontroll på oppgjøret. Gjestene begynner å bli desperate og sender ballen opp på sjans, og plutselig får Linnéa Wallgren sjansen i slottet og hamrer inn en retur, 2-1 etter kvarteret og full spenning. Målet gir Endre energi og de har en kjempemulighet rett etter scoringen også. Pixbo har også gode muligheter men ballen vil ikke inn nå. Endre tar ut målvakten, men det blir bare nesten for Pixbo holder ut og kan juble SM-finale mot Thorengruppen på lørdag.  KAMPFAKTA

Karen Farnes og Thea Ekholt var ubenyttede reserver for Endre, og Rikke Ingebrigtsli Hansen fikk sparsommelig med spilletid på tredjerekken på Pixbo som stort sett gikk på to rekker i kampen.