Marius Pedersen scoret to ganger og ble kåret til sitt lags beste spiller da Tunet slo Akerselva i kveld. Foto: Kent Henriksen

Solid seier for Tunet da de slo Akerselva

Serieleder Tunet fortsetter å vinne kamper i eliteserien, og kveldens oppgjør mot Akerselva ble intet unntak.

Det var gjestene som tok ledelsen i det som blir det siste oppgjøret på en stund i eliteserien for menn. Gustav Karlsson fant nettmaskene for Akerselva og det ble starten på et målfyrverkeri i Høyenhallen. Gjestene hadde såvidt jublet ferdig før Marius Pedersen ordnet 1-1, og da Erlend Vestby satte 2-1 like etter, var det såvidt begynt. Tobias Lindberg utlignet, men Ole Martin Skau Jansson og Björn Lundgren sørget for to kjappe mål før Karlsson på ny scoret, og reduserte til 4-3, etter syv scoringer på drøyt like mange minutter. Flere scoringer ble det ikke og Tunet kunne gå til pause med ledelse.

Den ledelsen økte de tre ganger i midtperioden. Først var det Mads Fossum Normann som fant nettmaskene før det var spilt halvannet minutt av perioden. Så ble det en lang sekvens uten noen scoringer, men med kriging om ballen. Etter kvarteret kunne Philip Laasonen juble for 6-3, og da Skau Jansson for andre gang fant nettmaskene med halvminuttet igjen av perioden sørget det for en solid 7-3 ledelse før den siste perioden.

Den tredje perioden var drøyt fire minutter gammel da unggutten Fredrik Mohn Frafjord overlistet gjestenes målvakt, og sørget med sin scoring for 8-3 ledelse. Gjestenes Mads Rongsjord sørget for litt spenning da han scoret 8-4, men da Pedersen for andre gang scoret var det aldri snakk om saken, for Fredrik Nilsen kunne sette 10-4 med åtte minutter igjen og spikret den siste spikeren i kisten til gjestene. Tunet vant for 12. gang denne sesongen og befestet sin serieledelse. KAMPFAKTA