Det ble syv norske scoringer for det norske laget mot danskene i kveld. Foto: Petter Alexandersen

Solid norsk seier mot danskene i kveld

Norge gjorde en solid kamp mot danskene i den første av i alt tre privatkamper i helgen foran U19-VM for kvinner.


Ida Sundberg sendte Norge opp i 1-0 ledelse etter et skudd fra snau vinkel i det åttende minutt. Sarah Smith Lunde dro seg løs i slottet minuttet etter og doblet den norske ledelsen. Sundberg fyret løs et par minutter senere og 3-0 til det norske laget, som også ble pauseresultat. 

I den andre perioden spretter ballen ut til Smith Lunde som setter et skudd i det lengste, en fin scoring av poengmaskinen. Da var perioden halvveis, og få sekunder etter kunne Victoria Simonsen hamre ballen i nettaket, og Norge opp i 5-0 ledelse. Med fem minutter igjen av perioden satte Nora Milly Bangsund ballen i mål fra midtbanen og norsk 6-0 ledelse etter to perioder. 

Sarah Smith Lunde var en av to norske tomålscorere i kveld. Foto: Petter Alexandersen

Den tredje perioden i Fredrikshavn var drøyt fem minutter gammel da danskene endelig fikk scoring, etter et norsk selvmål. Lea Habersatter og Sille Larsen reduserte for danskene før Line Trandum Terjesen satte punktum med 7-3 i Arena Nord. KAMPFAKTA

– Det hopper og sprett litt
Innebandyavisens ekspert så kampen, og selv om om det var litt å pirke på var det en hel del å glede seg over etter den norske seieren. 
– Vi vinner enkelt mot et svakt dansk lag. 6-0 etter 40 minutt der vi har full kontroll og styrer det meste, før vi slipper vi danskene litt inn i matchen i tredje perioden etter et par utvisninger som straffer seg. Førsterekka vår står bak fem av syv goaler. Matchen er en klassisk august match der ballen hopper og spretter litt ekstra, og parketten gjør det ikke enklere når det er lenge siden man spilt match, og det er begrensa hvor mange treninger man har hatt i hall etter ferien. Vi får unnagjort litt nerver, flere får sitt første mål eller assist, og man får kjent litt på hvordan det er spille internasjonalt, dommernivået som venter og sånne ting. Det blir garantert et helt annen side av det norske laget vi får se i VM enn det vi så i dag, sier Alexandersen etter kampen.

I morgen venter kamp mot Lindås sitt akademi, før det venter ny kamp mot danskene søndag morgen. 

 

Les mer om:

Landslag U19 kvinner