Endre kunne juble for storseier mot Täby i første kamp i kvartfinalene. Foto: Magnus C. Lydahl

Sluttspillet i full gang i verdens beste liga

Sluttspillet i verdens beste liga er godt i gang for både menn og kvinner, og for de norske jentene startet det bra i den første runden med seier for både Endre og Täby.


Pixbo og Endre vant sine første kamper i sluttspillet, Pixbo med 4-2 over Rönnby og Endre med 10-2 over Täby. Ingen av de norske spillerne noterte seg for poeng i åpningsrunden. Täbys store stjerne Moa Schöp glimret med sitt fravær i nedsablingen, og landslagsstjernen har valgt å gi seg for sesongen annonserte hennes klubb før kampen, et meget stort avbrekk for klubben som vant SM-gull i 2019.
– Hun har grunnet enkelt hendelser innen laget bestemt seg for å avbryte sesongen, da hun ikke mår bra, skriver Täby på sin hjemmeside. 

Pixbo spiller sin andre kamp i ettermiddag, og Endre spiller sin neste kamp i morgen og kan ta et stort skritt mot semifinalespill med seiere. I kvartfinalene i SSL for kvinner spilles det best av fem kamper. 

Resultater første runde kvinner:
Sirius-KAIS Mora 3-6
Endre-Täby 10-2
Pixbo-Rönnby 4-2
Team Thorengruppen-Malmö 5-2

I kvartfinalene for menn kan Storvreta og Kalmarsund bli klare for semifinale i helgen. Den store overraskelsen er at Helsingborg utlignet i sin kvartfinaleserie mot Falun, etter å ha tapt de to første oppgjørene. I gårsdagens oppgjør mellom «de norske» lagene Dalen og Mullsjö, vant sistnevnte en spennende kamp etter spilleforlengelse. Der står det nå 2-2 i kamper, og det er duket for en thriller der en plass i semifinalen står på spill. Ketil Kronberg har gjort seks poeng (3+3) for Dalen, og Daniel Gidske står notert med en scoring for Mullsjö så langt i sluttspillet, det gjør også tidligere Greåker-vingen Joel Ingesson. 

Kvartfinaler menn: 
Storvreta-Växjö 3-1 i kamper
Kalmarsund-Linköping 3-1 i kamper
Falun-Helsingborg 2-2 i kamper
Mullsjö-Dalen 2-2 i kamper

I SSL for menn spilles kvartfinalene best av syv kamper. 

Helgens kamper: 
Malmö-Team Thorengruppen (lørdag 15.00)
Rönnby-Pixbo Wallenstam (lørdag 17.00)
Täby-Endre (søndag 14.00)
KAIS Mora-Sirius (søndag 16.00)

Kalmarsund-Linköping (lørdag 16.00)
Falun-Helsingborg (lørdag 18.00)
Mullsjö-Dalen (søndag 16.00)
Storvreta-Växjö (søndag 18.00)

Kampene kan følges her eller via SportexpressenPlay (krever VPN og abonnement). 

Les mer om:

SSL