Foto: Johan Åhlberg

– Skru på alle TV og skjermer dere har!

Fredag spiller Tunet og Sveiva dobbelkamp i beste sendetid på TV2 Play og TV2 sport 1, og det er nå vi må kjenne vår besøkstid!


Det er liten tvil om at vår lille idrett har levd i skyggen av storstilte sendinger av fotball, håndball, ski og alt annet som Kari og Ola Nordmann er glade i å se. Mye av grunnen er medias søkelys på disse idrettene der man følger lagene i tide og utide, ja til og med på trening på eksotiske steder, og der har ikke vi vært like heldige, kan man trygt si. 

Timing er alt sier man i mange profesjoner og det gjelder også idrett, både på og utenfor banen. I det siste har F1 og andre idretter som ishockey og amerikansk fotball fått en oppsving både i media og på TV, etter gode realitydokumentarer og selvfølgelig etter godt arbeid med selvpromotering, og at utøverne har bydd på seg selv og vært tilgjengelige for media. Både padel og golf har fått en oppsving i det siste etter gode resultater og blitt en idrett for alle og enhver. 

Jeg håper inderlig at når Tunet og Sveiva entrer Apalløkkahallen i morgen er arenaen fylt til randen, av de tusen tilskuere som vi har fått lov å slippe inn i hallen, og som lager et voldsomt liv og god stemning. Mitt andre ønske er at de som ikke har mulighet å se kampen, enten ser den direkte på lineær TV eller på den digitale plattformen til TV 2, og hvorfor ikke se kampen i opptak i løpet av helgen om du ikke har mulighet på direkten? Legg også ut en screenshot, story og tagg TV-kanalen for å vise at vi er glade for å se vår kjære idrett der den hører hjemme. 

Får vi gjort en liten innsats på fredag for å skape god stemning og et magisk TV-øyeblikk, og ikke minst at folk har lyst å se kampene og skaper det engasjementet som trengs, så kan det hende at TV2 både ser et vekstpotensiale og hvor flott idretten vår faktisk er, og får vi også lokket noen av de som kanskje ser innebandy på TV til en kamp eller to ute i innebandy-hverdagen, eller til å med å plukke opp køllen for å spille, så er en liten del av grunnlaget for å kunne vokse videre lagt. 

Så min oppfordring her er ganske enkel, har du tid å møte opp i morgen så ønsker jeg at du gjør det, og er med å skape en fantastisk ramme til et, ja faktisk to klassiske oppgjør mellom erkerivalene Tunet og Sveiva. Og til alle andre, se kampen på TV, på direkten eller i opptak. Tips gjerne en venn eller tjue om å se kampen på TV eller digitalt, skru på alle TV-apparater og skjermer dere har, it´s a numbers game!

//Redaktøren