Emma Lunde og Grei kunne smile etter dagens seier mot Gjelleråsen. Foto: Kent Henriksen

Serielederne trengte tid på å komme i gang

Gjelleråsen hang med godt i en periode, så viste serieleder Grei hvorfor de ligger på toppen av tabellen.

Gjestene starter godt og har også den første ordentlige muligheten. Det blir mer Grei etterhvert og selv om hjemmelaget trykker på til tider, blir det sjansefattig. Etter ni minutter får hjemmelaget straffe, men den brenner Kine Hedlund Eriksen. Så kommer gjestene på en overgang, og det blir flere gode muligheter før Mari Kristiansen setter ballen i nota og gir Gjelleråsen ledelsen. Hjemmelaget fortsetter å trykke på for en scoring, og da vi nærmer oss kvarteret fyrer Kajsa Liljefors løs fra kanten og ballen finner nettet til 1-1. Begge lag har muligheten å ta ledelsen de siste fem minuttene men uavgjort føles greit da lagene går til pause.
Martine Simonsen scoret et ekte hattrick i en tredje perioden for Grei. Foto: Kent Henriksen

Spillet bølger frem og tilbake, men det er ganske sjansefattig. Småfarligheter her og der, men det er ganske rotete og til tider litt kaos. Fem minutter ut i perioden krangler Heidi Homble inn 2-1 for Grei, og nå trenger gjestene en scoring. De kjemper og sliter for scoring, men det blir lengre og lengre mellom mulighetene, for Grei passer på å dra ned tempo og ruller ballen rundt i lange perioder. Da gjestene presser på for en utligning kommer det isteden en kontring, og igjen er Liljefors frempå og setter 3-1. Det er tempofattig de siste fem minuttene av perioden, og Grei kan gå i garderoben med en tomålsledelse.
Det var jevnt i drøyt halve kampen før Grei stakk av i målprotokollen. Foto: Kent Henriksen

Grei tar tak i den tredje perioden direkte og alt håp om poeng for Gjelleråsen svinner fort. I det fjerde minuttet setter Emma Lunde 4-1, og selv om Hedlund Eriksen nok en gang bommer på en straffe setter Martine Simonsen to kjappe scoringer, og med 6-1 på tavlen ser de fleste hvor det bærer hen. Simonsen er ikke snauere enn at hun scorer et ekte hattrick da hun i det 14. minutt setter 7-1 også. 8-1 kommer som et brev på posten minuttet etter da Nicoline Olsen finner nettmaskene. Grei har full kontroll på oppgjøret i den tredje perioden, og gjestene får slite hardt for å få fatt på ballen. Liljefors setter 9-1 med halvannet minutt igjen og blir tremålsscorer hun også i det hun fastsetter sluttresultatet.

Grei-Gjelleråsen 9-1 (1-1,2-0,6-0)