Cato Heidenberg førte Sarpsborg til NM-gull i 2005, nå gjør han comeback som hovedtrener for haiene. Foto: Sarpsborg Sharks

Sarpsborgs gulltrener gjør comeback og blir ny hovedtrener

Cato Heidenberg gjør comeback for Sarpsborg og blir lagets nye hovedtrener.


Etter å ha ført laget til NM-gull i 2005 forsvant Cato Heidenberg til erkerival Greåker, som han tok gull med som sportsjef i 2006 og førte til NM-finale som hovedtrener i 2007. Etter det har det vært andre prioriteringer, men nå er Heidenberg tilbake som hovedtrener i trenerteamet der han har med seg Andreas Anderzon og Patrick Hjemgård.
– Vi er veldig fornøyd med at det løste seg med Cato. Han har vært hovedtrener i Sharks tidligere, og hadde blant annet ansvaret da klubben tok sitt første serie- og NM-gull. Det er en dyktig trener som har vist at han kan få resultater. Vi tror Cato kan bidra til at Sarpsborg kan klatre nærmere toppen av norsk innebandy igjen, sier sportslig leder Pål Espen Groth til Sarpsborg Arbeiderblad. 

Lagets nye trener ble fristet å gjøre comeback på benken, etter å ha sett utviklingen de seneste sesongene der spillerne har spilt siden de var små.
– Det er en generasjon med spillere som er flasket opp med innebandy siden de var små. Jeg synes det er utrolig moro å se tempoet, håndleddet og spilleforståelsen, og det har vært en stor endring fra da vi holdt på. Det er veldig gode spillere som har dette som sin hovedidrett. Det er veldig fristende å tilrettelegge for at de skal ta enda ett eller to steg. Det blir spennende, sier Heidenberg til lokalavisen.

Jonas Magnussen valgte tidligere i vår å trekke seg fra jobben som hovedtrener for laget av personlige årsaker, Heidenberg har skrevet under for to år med haiene.