Fredrik Gjødalstuen vender tilbake til Sarpsborg etter en sesong i Greåker. Foto: Kent Henriksen

Sarpsborg henter tilbake målfarlig ving fra Greåker

Fredrik Gjødalstuen gir seg etter en sesong i Greåker og vender tilbake til moderklubben Sarpsborg, som også henter inn allsvensk back.


Det var masseflukt fra Sarpsborg sist sommer og en av de som forsvant var Fredrik Gjødalstuen. Nå har den landslagsmeriterte vingen bestemt seg for å vende snuten tilbake til moderklubben, og gjenforenes med lillebror Christoffer som nylig signerte ny kontrakt. Gjødalstuen debuterte allerede som 15-åring på Sarpsborgs A-lag og har vært en av lagets viktigste spillere i en årrekke. Han fikk også muligheten i SSL-klubben Helsingborg, men oppholdet der ble kortvarig. 

Forrige sesong ble det 20 poeng (12+8) på 12 kamper for Greåker, som kom på andreplass i eliteserien. Sarpsborg er godt fornøyde med at 21-åringen vender tilbake. 
– Vi er veldig glad for at Fredrik er tilbake i klubben han hører hjemme og gleder oss til å følge både spiller og klubb neste sesong, skriver de på sin hjemmeside. 

Sarpsborg gjorde i går klart med backen Filip Samelius Bäckman fra Åby i Allsvenskan. Den svenske 22-åringen gjorde seks poeng (1+5) på 20 kamper i allsvenskan sist sesong, og blir en spennende nykommer for østfoldingene. 
– Filip er en spillende og rask back som liker å styre spillet. Planen er at han flytter til Sarpsborg tidlig i august, hvis landet åpner opp etter pandemien, skriver Sarpsborg på sin hjemmeside om nysigneringen.