Nittedal Jente-Camp har vært en stor suksess under høstferien med rekordstor deltakelse. Foto: Lars Dahl Friestad

Suksess for Nittedal Jente-Camp i år

Årets Nittedal Jente-Camp har vært en suksess, med rekordmange påmeldinger og et unikt samarbeid på tvers av klubber på ulike nivåer.


Nittedal, Gjelleråsen og Hakadal har de seneste sesongene arbeidet sammen for å bidra til rekruttering av jenter til innebandyen, og årets Jente-Camp har vært en stor suksess med 112 påmeldte under tre dager. Etter 66 deltakere i 2019 og 88 deltakere i 2020, har det eksplodert med påmeldte denne sesongen. En av instruktørene har vært Gjelleråsens Ingvild Meyer Sørflaten, som forteller om et godt samarbeid på tvers av klubber både på breddenivå og toppnivå under sommeren for å gi deltakerne en god opplevelse i høstferien.
– Med dagens teknologi er det enkelt å samarbeide på tvers av klubbene med korte og effektive TEAMS-møter fra «der man er» hvor vi har jevnlig fordelt oppgaver siden i sommer. Man trenger ikke reise noe sted for å gjennomføre store deler av planleggingen og organiseringen. Nå har Nittedal jente-camp fordelen av at dette er gjennomført tidligere, så det blir jo bare å forsøke å forbedre fjorårets arbeid. Vi har brukt en felles prosjektportal som gjør at det er enkelt å holde oversikt og huske alt som skal gjøres. Det eneste man er helt avhengig av for å få til en vellykket barne-camp er ildsjeler som er villig til å bruke av sin fritid og noen arbeidsdager når selve arrangementet pågår, sier Meyer Sørflaten til Innebandyavisen. 

Interessen eksploderte denne sesongen og kanskje har neste supertalent tatt de første skrittene på en innebandybane denne uken. Foto: Lars Dahl Friestad

Sammen med Nicoline Olsen fra Grei, Sandra Craig fra Tunet og Rikke Solheim fra Sveiva, har Meyer Sørflaten hatt flotte dager under høstferien som instruktør i Hakadalshallen, Elvetangen og Rotneshallen i Nittedal. Totalt har 20 instruktører og egne keepertrenere vært i sving denne uken. 
– Samarbeidet instruktørene i mellom går helt naturlig når det er så erfarne innebandyspillere som deltar. I tillegg har flere jobbet som instruktører flere ganger før, deltatt på treninger med juniorlag i klubbene, deltatt på bandykids eller har generell erfaring med barn fra arbeidsplassen. Vi føler vi både har klart å kartlegge nivå raskt, tilpasse programmet deretter og utviklet vanskelighetsgraden underveis slik at vi har sett en eksepsjonell utvikling hos jentene.

112 deltakere under årets Jente-Camp er rekord, her et lagbilde av de eldste jentene. Foto: Lars Dahl Friestad

Lars Dahl Friestad er en av initiativtakerne og har lagt mye tid på opplegget rundt campen. Han er godt fornøyd mer årets gjennomføring av campen og kan nå se lyst på fremtiden, der kanskje et blivende stortalent tatt sine første skritt på banen. 
– Jeg er hundre prosent sikker på at på grunn av instruktørene og jentecampen er det noen nye jenter som begynner med innebandy, det er noen som lar være å slutte og det er noen som har blitt så inspirert at de nå tar det neste skrittet og ønsker å satse. Tenk om det er noen som om ti år blir intervjuet etter å ha vunnet NM og sier at det hele startet med jente-campen. Kanskje til og med at det var en spesiell instruktør som tente gnisten, håper Dahl Friestad. 

 Nicoline Olsen, Ingvild Meyer Sørflaten, Sandra Craig og Rikke Solheim har vært instruktører. Foto: Lars Dahl Friestad

Det gode samarbeidet på tvers av klubber både på bredde og elitenivå for å rekruttere jenter til innebandyen er svært gledelig og noe som trengs.
– Dette trenger innebandy-Norge sårt, i flere aldersgrupper nå er det helt på grensa at det blir seriespill grunnet for få lag i jenteklassene. Det betyr ikke at klubbene kan sitte på hver sin tue og tenke på seg selv. Det at tre klubber klarer å jobbe sammen er unikt, det at vi har eliteseriejenter som instruktører fra fire klubber er unikt. Dette må vi ha mere av, understreker ildsjelen. 

Bildeserie