Wilma Johansson viste sin klasse i dagens kamp mot Kalmarsund. Foto: Petter Alexandersen

Rönnby best etter marerittstart på kampen mot Kalmarsund

Emma Fagerhøi var tilbake på innebandybanen igjen, men det ble tap i SSL-debuten for Kalmarsund.

Det har vært noen tunge år for Emma Fagerhøi etter overgangen til Kalmarsund. Allerede på forsesongen i fjor mot Malmö ble den tidligere Tunet-stjernen kneskadet, en skade som har holdt henne borte i nesten halvannet år fra innebandyen. I dag fikk hun endelig sin debut for Kalmarsund, og gikk rett inn på lagets førsterekke som løper.  Karen Farnes starter matchen som vanlig på backplass i andre rekka, mens Thea Ekholt i dag fikk hvile etter og stått 11 av 12 kamper så langt i sesongen. Kampen har såvidt starta når Moa Tschöp etter bare 18 sekunder finner Mathilda Sjödin på lengste som enkelt kan vispe inn en backhand og 1-0 ledelse. Et bytt og pluss en for Emma Fagerhøi i SSL. Under to minutter senere finner Rönnby sin landslagsstjerne Wilma Johansson en ledig Saga Emtell med en åpnende passning og vi er like langt.  Etter seks minutter tar bortelaget ledelsen etter at Jonna Sjöberg får stå alene og pirke inn en retur etter skudd fra midtbanen.  2-2 kommer etter en tversover fra Tschöp som den slovakiske backstjerna Alzbeta Durikova dunker opp i nettaket. Med et minutt igjen å spille fikser Johansson på egen hånd straffe til Rönnby, den setter Camilla Lundin sikkert.  Fagerhøi med en god periode, en bra SSL debut der hun fort kunne hatt et par mål og poeng.

Karen Farnes spilte både back og løper i dagens kamp. Foto: Petter Alexandersen

Andre omgang starter med at Rönnby sin ferske U19-verdensmester Emtell finner lagets stjerne Johansson og 2-4 er et faktum. 3-4 kommer etter en meget fin frislagsvariant der Tschöp stikker mot rundvant og finner Sjödin i slottet som så mange ganger før.  Under minuttet senere skyter Kalmarsund i blokk, Wilma Johansson fører ballen over halve banen før hun uselvisk dytter den fint til siden så Kajsa Johansson får en enkel jobb øke ledelsen igjen. 3-6 får Alma Johansson æren av sette fra slottet, før Jonna Sjöberg igjen er på rett sted til rett tid og pirker inn 3-7.  Rönnby er klart best i andre perioden, Kalmarsund slipper til ekstremt mye kontringer i mot, både en mot null, to mot null og to mot en. Rönnby ikke alt for effektive så det kunne fort stått mer, Kalmar brenner og et straffeslag. Dommerne har ikke sin beste dag og gjør mye merkelige valg som spillerene reagerer på, men det er ikke matchavgjørende når det er ganske mye rart begge veier.

Emma Fagerhøi fikk 40 minutter spilletid i SSL-debuten for Kalmarsund. Foto: Petter Alexandersen

Før tredje perioden gjør Kalmarsund en del endringer. Man går ned på to rekker og Farnes blir flytta opp fra back til center i andre rekka. Jeg stusser veldig når en spiller som Ida Samuelsson som jeg syns har levert meget bra så langt i sesongen ikke er å finne på banen og man dytter inn to stykk som ikke spilt all verdens i år på løperplass. Har man alt begynt å tenke på den viktige matchen mot Warberg neste helg? To minutter ut i perioden setter bortelaget 3-8 gjennom Ellen Hansson før Sofia Mittentag setter 3-9 med et fint skudd et par minutter etter. I overtall setter Emtell kveldens siste mål etter pasning fra Wilma Johansson som gjør sitt fjerde poeng i matchen. Et tamt Kalmarsund som er ekstremt avhengig av at førsterekken offensivt taper fortjent mot et Rönnby lag med tre jevne rekker. Veldig gledelig å se Fagerhøi tilbake på banen. 40 minutter der hun får mer enn godkjent og hun viser at det kommer bli meget interessant å følge hu i verdens beste liga framover.  Vel gjennomført.

Kalmarsund - Rönnby  3-10 (2-3,1-4,0-3)
SSB Arena, Kalmar  Kapasitet 1600.
1-0 (00.18) Mathilda Sjödin (Moa Tschöp)
1-1 (02.16) Saga Emtell (Wilma Johansson)
1-2 (06.25) Jonna Sjöberg (Camilla Lundin)
2-2 (13.48) Alzbeta Durikova (Tschöp)
2-3 (18.52) Camilla Lundin (straffeslag)
2-4 (23.44) W.Johansson (Emtell)
3-4 (27.38) Sjödin (Tschöp)
3-5 (28.10) Kajsa Johansson (W.Johansson)
3-6 (31.19) Alma Karlsson (K.Johansson)
3-7 (32.14) Sjöberg (Vanessa Keprtova)
3-8 (42.22) Ellen Hansson (Lundin)
3-9 (44.04) Sofia Mittentag (Linnea Hammar)
3-10 (49.40 Emtell (W.Johansson)

Skudd og dommere ikke oppgitt da IBIS har ligget nede en uke etter datainnbrudd hos en leverandør.