Pixbos andrerekke med Rikke Ingebrigtsli Hansen lå bak dagens seier over Rönnby. Foto: Kent Henriksen

Rikke strålte da Pixbo slo Rönnby

Pixbo vant dagens oppgjør i SSL mot Rönnby, og Rikke Ingebrigtsli Hansen var sterkt delaktig i seieren for Mölnlycke-klubben.

Pixbo fikk en pangstart på kampen mot Rönnby, og ledet 3-0 allerede før den første perioden var halvspilt. Rikke Ingebrigtsli Hansen spilte sammen med Caroline Adelöw og tidligere verdens beste spiller Eliska Krupnova, med Moa Andersson og Alma Kilpeläinen på backen. Ingebrigtsli Hansen scoret kampens andre mål, og med to assist var hun svært delaktig i Pixbos gode førsteperiode som de vant hele 5-1.
Sveriges nye stjerne Wilma Johansson var som vanlig sentral for sitt Rönnby, men kunne ikke forhindre tap i dagens kamp. Foto: Kent Henriksen

I den andre perioden stakk hjemmelaget av i protokollen med to scoringer bland annet etter et straffemål. Etter scoringene klarte gjestene Rönnby å løfte kvaliteten, og hadde mange gode muligheter, men bare storstjernen Wilma Johansson klarte å overliste en meget god Laura Heini. Pixbo kunne gå til pause med en solid 7-2 ledelse.
Det ble scoring og et par fremspillinger fra den norske landslagsvingen i dagens oppgjør i SSL. Foto: Kent Henriksen
Den tredje perioden var fem minutter gammel da Krupnova scoret sitt tredje mål i kampen. Halvveis i perioden får Rönnby inn en redusering, og med fem minutter igjen ordner Saga Emtell 8-4, og det blir litt nerve i kampen igjen. Gjestene tar timeout og tar også ut målvakten direkte etter scoringen, og da kommer det enda en scoring. Rönnby har ordentlig momentum i kampen nå, og får en scoring annullert like etter. Sofia Mittentag ordner 8-6 med tre minutter igjen, med sin andre scoring i spill seks mot fem, med minuttet igjen finner Johansson en ledig Emtell på bortre stang, og fullt drama i Wallenstam Arena. Rönnby gjorde en heroisk innsats, men Pixbo holder unna og vinner med 8-7. KAMPFAKTA