Rikke Ingebrigtsli Hansen og Pixbo er bare en seier fra finale i det svenske sluttspillet. Foto: Magnus C. Lydahl

Rikke scoret da Pixbo vant nøkkeloppgjør

Rikke Ingebrigtsli Hansen og Pixbo Wallenstam stormer mot SM-final etter to strake seiere over Endre i semifinalen.

Rikke Ingebrigtsli Hansen sendte Pixbo Wallenstam i føringen i ICA Maxi Arena i den andre semifinalen mot vertene Endre. Klara Loneberg fant den norske vingen i god posisjon og Ingebrigtsli Hansen fant en luke mellom beina på Frida Görtz. Elin Roos utlignet for Endre med sekundet igjen av den første perioden som var jevn og spennende.

I den andre perioden var det Denisa Ratajova som kunne gi gjestene før Loneberg sørget for 3-1 ledelse tre minutter etter. Det var ikke Endres periode og Anna Jakobsson brente også en straffe med minuttet igjen.

Anna Jakobsson scoret to ganger og brente en straffe da Endre tapte også den andre semifinalen mot Pixbo. Foto: Magnus C. Lydahl

Roos kunne redusere tidlig i den tredje perioden, men kjappe scoringer fra Amanda Berggren og Ratajova sørget for 5-2 ledelse, og selv om Jakobsson reduserte to ganger sørget Eliska Krupnova og Berggren for at det ble 7-4 seier og 2-0 i kamper. Mölnlycke-klubben er nå en seier fra SM-finale, og allerede på tirsdag kan de avgjøre på hjemmebane.

Karen Farnes og Thea Ekholt var ubenyttede reserver for Endre i gårsdagens batalje.

KAIS Mora møter Thorengruppen til andre oppgjør i ettermiddag (0-1 i kamper) i den andre semifinalen.