Rikke og Pixbo vant det første oppgjøret

Pixbo var best i den første kvartfinalen i SM-sluttspillet mot Kalmarsund, der fire norske spillere var involvert.

Det er sluttspill og kvartfinale mellom Pixbo og Kalmarsund med fire norske på banen. Thea Ekholt starter i mål for Kalmarsund, med Karen Farnes på backplass i andrerekken med Emma Fagerhøi litt lengre opp på banen. Hos Pixbo starter Rikke Ingebrigtsli Hansen på andrerekken. Det er hjemmelaget som starter best i Wallenstam Arena og allerede etter tre minutter må Ekholt hente ut ballen ut av mål etter at Emma Stenberg scoret. Det gjør også Moa Andersson etter åtte minutter og Pixbo har god kontroll på oppgjøret. Kalmarsund har sine muligheter, men det er først da Matilda Sjödin kommer seg fri for andre gang hun klarer å overliste Lara Heini med et par minutter igjen av perioden. Pixbo går til den første perioden med ledelse, men det burde nok vært et par mål men Ekholt gjør flere fine redninger.

Thea Ekholt fikk en god del å gjøre i dagens kamp mot Pixbo. Foto: Kent Henriksen

Den andre perioden starter med et smell da Ingebrigtsli Hansen scorer før det er spilt to minutter. Pixbo er i dytten og 4-1 kommer ved talentet Thea Löfborg etter seks minutter. Kalmarsund spiller opp seg litt utover perioden, og selv om Pixbo har ganske god kontroll, får Kalmarsund en del gode muligheter men de klarer ikke å overliste en meget god Heini hos hjemmelaget. Kalmarsund får det ikke helt å stemme, og det utnytter Pixbo med et par minutter igjen av perioden, da Emma Stenberg får stå mutters alene foran Ekholt og øker ledelsen til 5-1. Med tre sekunder igjen av perioden gir Amanda Lind gjestene et ørlite håp da hun setter 5-2.

Rikke Ingebrigtsli Hansen scoret et av målene i dagens seier. Foto: Petter Alexandersen

Fagerhøi fikk sparsommelig med spilletid i midtperioden, men er tilbake på banen i den tredje perioden, og har pigge bein. Begge lag har sine muligheter men Ekholt og Heini holder tett i sine respektive mål. Kalmarsund presser på for en til redusering, men Pixbo er både rutinerte og smarte offensivt og holder på ballen da de har mulighet. I det 14. minutt finner Moa Tschöp en ledig Fagerhøi og den norske vingen scorer og skaper ny spenning i oppgjøret. Gleden blir kortvarig da Pixbo setter 6-3 like etter, til store protester fra Kalmarsund som de mener er høy kølle. Dommerne er sikker i sin sak og avfeier protestene fra dagens gjester. De blir ikke noe mindre da de senere ryker på en tvilsom utvisning, men Kalmarsund holder unna og kan ta timeout for å gjøre et siste forsøk på å komme i fatt. De tar ut Ekholt og scorer med en gang, men Ida Samuelssons scoring blir kampens siste.

Emma Fagerhøi skapte spenning på slutten av oppgjøret, men det var ikke nok for Kalmarsund i dag. Foto: Kent Henriksen

Pixbo-Kalmarsund 6-4 (2-1,3-1,1-2)