Emma Fagerhøi og Kalmarsund er ferdige for sesongen etter braktap mot en av gullfavorittene. Foto: Petter Alexandersen

Rikke og Pixbo klare for semfinale etter storseier

Det ble et mareritt av en kamp for Kalmarsund da de gikk på et braktap i den tredje kvartfinalen mot Pixbo.


Thea Ekholt startet som vanlig i mål for Kalmarsund. Karen Farnes er back i andrerekken, Emma Fagerhøi er løper i andrerekken og Rikke Ingebrigtsli Hansen er løper i Pixbo sin andrerekke. 

Med den beste backen i Moa Tschöp på sidelinja og med den beste centeren i Ida Samuelsson borte skjønte man tidlig at dette kunne bli en tung kveld for Kalmarsund og det første beviset på det kommer alt etter fire minutter når Amanda Berggren prøver å nå en medspiller foran mål, men i stedet er en Kalmarsund-spiller uheldig og setter den i egen kasse.  2-0 kommer fem minutter senere på en fin kontring der Emma Stenberg flipper et pass på tvers som Cajsa Elm rolig og beherska dunker den inn på halvvolley. Så byr Pixbo på litt sexy innebandy når ballen går fra back til back, inn i midten, ned ved siden av mål også tvers over til stortalentet Axina Pettersson som får en enkel jobb med og sette nummer tre i tom kasse. Ekholt drar så fram en kjemperedning, men ballen havner tilslutt hos den høyreiste backen Ida Eliasson som har hatt en meget god utvikling det siste året. Med et smart skudd setter hun 4-0 mye takket være god hjelp fra lagvenninner som skaper mye trafikk foran den norske målvakten. 

Det ble en tung da på jobben for Karen Farnes og Kalmarsund, her i duell med det svenske talentet Thea Löfborg. Foto: Petter Alexandersen

Andre periode starter som den første med Pixbodominanse. Fem minutter ut i perioden kommer et nytt innstikk i slottet og vi har 5-0 fra Axina Pettersson sin kølle. Så får vi en periode der Ekholt drar fram et par kjemperedninger og bortelaget får litt mer kontroll på forsvarsspillet før det raser sammen igjen de siste tre minuttene av perioden. Klara Loneberg får stå fullstendig naken foran Ekholt og når Elm ser det får Loneberg en meget enkel oppgave med å sette kveldens sjette. 7-0 kommer på straffeslag fra Thea Löfborg, før Stenberg og Loneberg kombinerer fint og setter nummer åtte.  

Thea Ekholt gjorde en god figur mellom stolpene men kunne ikke forhindre stortap mot Pixbo. Foto: Petter Alexandersen

Tredje periode blir et mareritt for Kalmarsund. Allerede etter 49 sekunder kommer den første når Ingebrigtsli Hansen melder seg på festen og henger 9-0 i garnet. 27 sekunder senere er det tosifret etter at Anna Dömstedt finner Eliska Krupnova med en fin pasning. Alicia Svensson får så stå alene foran mål å sette 11-0,  før Löfborg blir servert ballen foran Ekolt av en Kalmarsund-back og dusinet er fullt. Med ni mutter igjen scorer Krupnova to mål og Loneberg et i løpet av 25 sekunder før Kalmarsund får et trøstemål gjennom Evelina Pettersson med fem minutter igjen av matchen. Tross 15 baklengs gjør Ekholt en bra match for Kalmar, der det er lite og gjøre med de fleste av scoringene.  

Det ble en scoring på Rikke Ingebrigtsli Hansen i dagens storseier. Foto: Petter Alexandersen

Pixbo og Rikke Ingebrigtsli Hansen er dermed klare for semifinalene med 3-0 i kamper. I Sverige velger man i kvartfinalene, men i semifinalene fungerer det sånn at Team Thorengruppen som vant SSL, får det dårligst rangerte laget som har gått videre til semifinalene. Pixbo sin motstander i semifinalene blir Rönnby om de slår ut Endre, går Endre videre venter i stedet vinneren av Falun mot Täby. 

God innsats av de norske spillerne i Kalmarsund
Kalmarsund sin sesong er dermed over, men å gå til sluttspill som nykommer i SSL er en meget sterk prestasjon. De har gitt Pixbo solid match i to av de tre matchene. Det er mye bra å bygge videre på fra årets sesong selv om den siste matchen ble en tung affære. Det er mye bra og ta med seg videre fra de to første kvartfinalene. For de tre norske sin del kan alle tre kan være fornøyde med hva de har levert den her sesongen. Thea Ekholt har startet 25 av 29 kamper i mål og gjort sine saker veldig bra, hun er en stor årsak til at laget tok seg til sluttspill. Karen Farnes har spilt fast på to rekker, kriger på, er et helvete å møte og utvikler seg fortsatt. Håper virkelig for Norge sin del at hun tar en sesong til. Karen blir da ekstremt viktig i A-VM i Singapore i desember.  Emma Fagerhøi har spilt mye i førsterekka når hun kom inn etter det lange skadeavbrekket. 6+1 ble det i SSL og to mål har det blitt i sluttspillet. Mer enn godkjent og med en sommer med skikkelig barmarkstrening, og en forsesong med en del treningskamper skal virkelig bli gøy å se hva hun kan få til neste sesong.

Pixbo-Kalmarsund 15-1 (4-0,4-0,7-1)
Wallenstram Arena, 281 tilskuere
1-0 (04.05) Amanda Berggren (Alma Kilpeläinen)
2-0 (09.05) Cajsa Elm (Emma Stenberg)
3-0 (16.31) Axina Pettersson (Thea Löfborg)
4-0 (19.29) Ida Eliasson (ua)
5-0 (25.22) Pettersson (Löfborg)
6-0 (37.41) Klara Loneberg (Elm)
7-0 (38.21) Löfborg (straffeslag)
8-0 (39.44)  Lonebeg (Stenberg)
9-0 (40.49) Rikke Ingebrigtsli Hansen (Berggren)
10-0 (41.16) Eliska Krupnova (Anna Dömstedt)  
11-0 (44.41) Alicia Svensson (Loneberg)
12-0 (46.04) Löfborg (ua)
U2 (51.05) Sara Waktel (obstruksjon)
13-0 (51.23) Krupnova (Stenberg)
14-0 (51.32) Krupnova (Pettersson)
15-0 (51.48) Loneberg (Stenberg)
15-1 (55.06) Evelina Pettersson (Matilda Sjödin)
Skudd: 35-15
Dommere: Jonsson/Nilsson

Pixbo er klare for semifinale etter 3-0 i kamper.

Bildeserie