Rikke Ingebrigtsli Hansen plukket sin 16. poeng for sesongen, og ligger på 20. plass i poengligaen, men Pixbo kollapset i toppkampen mot Sirius. Foto: A.Kårhag

Rikke med ny poeng da Pixbo kollapset

Det var god innsats og seier for de norske jentene i Endre som klatret opp på andreplass på tabellen i verdens beste liga sist helg, men Rikke Ingebrigtsli Hansen og Pixbo tapte sitt toppoppgjør på tross av nok en målpoeng av den norske landslagsvingen.


Pixbo kunne befestet sin andreplass på tabellen med seier mot Sirius i helgen, men formlaget fra Uppsala lån under både 1-3 og 2-5 før de klarte å snu kampen til seier med 8-5. Dermed klatret de forbi Pixbo på den superjevne tabellen i SSL. Rikke Ingebrigtsli Hansen hadde assist på den første scoringen for Pixbo, og står bokført med 16 poeng (6+10) etter 11 serierunder. 

For Endre gikk det bedre, og Thea Ekholt holdt nullen lenge mot Jönköping, før Endre slo av på farten mot slutten av kampen. 8-2 endte det for Endre som klatret opp på andreplass på tabellen i SSL, tre poeng bak serieleder Team Thorengruppen, som tapte for Täby i sist kamp. Karen Farnes spilte back på tredjerekken, og assisterte på en scoring av Anna Jakobsson, hennes andre poeng (1+1) så langt for Endre etter returen fra Sveits. Endres levende legende som er tilbake etter å egentlig lagt opp, scoret tre ganger mot Jönköping og har scoret 11 ganger på ti kamper for Endre så langt i sesongen. 

Tone Einstulens Falun hadde spillefri sist helg, etter at kampen mot Lund ble utsatt etter at nykommerne fra Skåne fått påvist flere fall av Covid-19 i troppen. 

Fredag møter Rikke Ingebrigtsli Hansen og Pixbo mot Karlstad på hjemmebane som har vært utsatt grunnet pandemien, og får søndag også serieleder Team Thorengruppen på besøk i Mölnlycke. Endre spiller neste kamp først neste fredag, også de mot Team Thorengruppen, men på bortebane i det som kan bli en tidlig seriefinale. SSL tar julepause etter kampene dagene etter, der Pixbo møter Täby på bortebane, og Falun møter Warberg.