Pixbo og Rikke Ingebrigtsli Hansen kunne juble for seier i dagens toppkamp mot Rönnby, og selv om det ikke ble noen poeng ble hun kåret til banens beste spiller av den lokale juryen. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Rikke god da Pixbo vant toppkampen

Rikke Ingebrigtsli Hansen og Pixbo slo serietreer Rönnby i dagens toppkamp i verdens beste liga SSL.

Rikke Ingebrigtsli Hansen og serietoer Pixbo starter best mot serietreer Rönnby, og den norske stjernen har en kjempemulighet allerede i første bytt, men Rönnbys målvakt redder. Kampen starter forrykende og begge lag skaper muligheter. Det er en underholdene start på kampen, og Ingebrigtsli Hansen har flere gode muligheter både til mål og assister innledningsvis. Rönnby har også noen farligheter selv om Pixbo har god kontroll på oppgjøret store deler av perioden, men de to målvaktene står godt i den første perioden som ender målløs.

Wilma Johansson og Mia Karjalainen i duell i toppkampen mellom Pixbo og Rönnby i SSL i dag. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Pixbo starter best også i den andre perioden, og det er et mindre mirakel at det fortsatt ikke kommet noen scoringer i Wallenstam Arena. Ingebrigtsli Hansen fortsetter å produsere gode avslutninger men Rönnbys målvakt Cornelia Palmér holder buret stengt enn så lenge. De få sjanser gjestene fra Västerås skaper er store, men også Pixbos målvakt Laura Heini stenger igjen buret. Så kommer endelig scoringen, da Linnea Hammar och Anges Sälgström kombinerer og sistnevnte sender ballen lavt i lengste hjørne. Den norske stjernen Ingebrigtsli Hansen leverer en kjempekamp så langt, og det er nok bare et tidsspørsmål før hun tegner seg på scoringslisten. Det drøyer til det 14. minutt før Pixbo kan juble for scoring, etter et hardt press setter Mia Karjalainen ballen i mål. Pixbo tar over kampen, og med minuttet igjen ordner Denisa Ratajova 2-1. Hjemmelaget har flere muligheter før periodehvilen men får nøye seg med  2-1 ledelse etter to perioder.

Pixbos norske ving Rikke Ingebrigtsli Hansen har gjort 24 poeng (11+13) på 21 kamper så langt i sesongen, men klarte ikke å notere seg på scoringslisten i dag mot Rönnby. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Rönnby starter den tredje perioden litt friskere, men Pixbo skaper også muligheter. Pixbo tar over mer og mer og de første ti minuttene av perioden er det stort sett hjemmelaget som styrer, men Rönnby har kanskje den største muligheten men landslagsspilleren Wilma Johansson brenner skuddet over da hun får muligheten. Ingebrigtsli Hansen får et langt utkast av Heini, finner Klara Loneberg, men hun brenner muligheten etter 11 minutter. Det gjør ikke Ratajova etter at Pixbo bitt seg fast i sonen, og den tsjekkiske landslagsstjernen er sikker som banken. Nå er Rönnby desperate etter en scoring og gjør alt for å få ballen i mål, men det gir store rom for Pixbo. Med fire minutter igjen tar gjestene timeout, og gjør et siste forsøk på å komme ajour i målprotokollen. De tar ut målvakten og biter seg fast i sonen til Pixbo, men til slutt kan Pixbo stikke oppover banen og Cajsa Elm lurer ballen inn i det åpne målet, og fastsetter sluttresultatet til 4-1.

Pixbo ligger nå poenget bak forrige sesongs topplag Thorengruppen som leder SSL (med en kamp mer spilt enn Pixbo), og 14 poeng foran Rönnby. Det er tre kamper igjen av grunnserien, der Pixbo møter sluttspilljagende Täby (H) og nåværende serieleder Thorengruppen (B), før serien avsluttes 19. mars mot dumpekandidat KAIS Mora (H).

Pixbo-Rönnby 4-1 (0-0,2-1,2-0)