Gjelleråsens radarpar Mikael Broms og Robin Norstrøm senket Sarpsborg i ettermiddag. Foto: Kent Henriksen

Radarparet senket Sarpsborg

Det ble spennende da Gjelleråsen og Sarpsborg barket sammen i ettermiddag, men Gjelleråsens radarpar ble for mye for gjestene.

Sarpsborg er nære å score allerede etter halvminuttet, men Andreas Falkeid som er tilbake i Gjelleråsens mål redder. Det gjør han ikke når sarpingene kontrer etter fem minutter, Håkon Henriksen finner Skjalg Søby som får en enkel jobb å sette inn gjestenes første mål. Sarpsborg har et lite spillemessig overtak den første halvdelen av perioden, men så får hjemmelaget overtall og setter gjestene under press. Overtallet blir det ikke mål på, men Gjelleråsen beholder trykket og Robin Norstrøm setter opp Mikael Broms som scorer sikkert med tre minutter igjen av perioden. Sarpsborg har et par kjempemuligheter i sluttsekundene men hjemmelaget slipper med skrekken.

Det hagler med utvisninger i midtperioden, for det begynner å bli ganske grinete ute på banen i Lihallen nå. Det gir hjemmelaget ny mulighet i overtall, og på andre forsøk finner Broms til Norstrøm og 2-1 til hjemmelaget. 3-1 kommer av bare farten da samme firma kombinerer nok en gang. Broms finner så Olav Falkeid i overtalll som øker til 4-1. Da sarpingene igjen må på botbenken, klarer imidlertid Imre Ødegård-Riisbakken å krangle til seg ballen og på egen hånd ordner han 4-2. I det Sarpsborg får tilbake sin spiller på banen blir det ny scoring for gjestene, og igjen er det Ødegård-Riisbakken som scorer. Hjemmelaget vil ikke være noe dårligere, og i undertall ordner Audun Hovin Moen 5-3, som blir med lagene inn i garderoben etter en periode med litt høyere temperatur.

Gjelleråsen starter den tredje perioden best, og har flere gode muligheter. De øker også sin ledelse i det syvende minutt da Broms setter sitt andre mål for dagen. Hjemmelaget bommer også på straffe, og det er mye slurv begge veier nå. Sarpsborg får det ikke til å stemme og tar timeout, uten at det hjelper nevneverdig. Med fire minutter igjen scorer Robert Karlsson Lidberg ut av ingeting, og det gir gjestene litt håp om å redde en poeng. Da må man stoppe firma Norstrøm og Broms, og det klarer man ikke, Broms finner Norstrøm som scorer sitt tredje for dagen, med sjette poenget fra dagens kaptein Broms. Helt på tampen slurver Gjelleråsen og Søby stjeler ballen og fastsetter sluttresultatet til 7-5.

Gjelleråsen-Sarpsborg 7-5 (1-1,4-2,2-2)