Janis Rajeckis er ferdig i Harstad og er klar for spill i Lekrings. Foto: Kent Henriksen

Profilene ferdige i Harstad etter jubelsesongen

Harstads utenlandske profiler forlater klubben etter jubelsesongen, og er klare for eventyr i tysk, latvisk og finsk serie.


Janis Rajeckis er klar for spill i latviske Lekrings. Den tidligere latviske landslagsprofilen var lagets beste poengplukker i eliteserien sist sesong med 32 poeng (11+21) på 19 kamper. Den latviske stjernespilleren var naturligvis ønsket videre i nord, men ønsket å reise hjem til Latvia.
– Vi hadde et møte, men det var ikke mye å diskutere. Vi var ærlige overfor hverandre. De ønsket meg. Jeg hadde allerede bestemt meg for å dra hjem, sier Rajeckis til lokalavisen Harstad Tidene.

Saku Liponen og Henrik Kukkonen forlater også Harstad etter jubelsesongen. Foto: Kent Henriksen
Forlater gjør også Saku Liponen og Henri Kukkonen. Sistnevnte skal spille for den tyske klubben Weissenfels, og Liponen er klar for Erä Vikingit, der tidligere målvaktsstjernen Jani Pykköö er hovedtrener for aldersbestemte lag og damelagets keepertrener. 

På pluss-siden er det klart at Panu Kotilainen blir spillende trener. Finnen med mestertittel, champions cup-spill og utenlandsspill i Sveits og Tsjekkia på merittlisten er bror til den finske superstjernen Peter Kotilainen, og brødreparet spilte sammen i Happee i flere sesonger. 30-åringen har gjort 205 poeng på 271 kamper i den finske ligaen.