Full fart under søndagens samling i Ekeberghallen. Foto: Lars Friestad

Populær jentesamling i Ekeberghallen

Syv klubber organiserte inspirasjonssamling for innebandyjenter søndag i Ekeberghallen, en samling som ble en stor suksess.


J12- og J13-lagene til Sagene, Sveiva, Østensjø, Monolitten, Fagerstrand, Tunet og Nittedal Wolves er overbevist om at #JenterElskerInnebandy om rammene er rette. De fikk derfor med seg elitedamelagene til Tunet, Sveiva og Monolitten til en felles inspirasjonssamling for alle innebandyjenter i aldersgruppen i Ekeberghallen.
– Det var jenter som spiller på store og robuste jentelag, jenter som spiller på sårbare jentelag som sliter med å overleve, det var jenter som spiller på guttelag og det aller beste, det var jenter som aldri har spilt innebandy før. Til sammen var det over 100 jenter fra 14 klubber i Ekeberghallen, sier Lars Friestad til Innebandyavisen.


Det var mange spillere på plass under søndagens inspirasjonssamling. Foto: Lars Friestad

Hele søndagen var satt av til innebandy og det var full fart hele veien.
– Samlingen var delt i to hovedøkter, første økt hvor eliteseriespillerne fra Tunet, Sveiva og Monolitten ledet treningen på hver sin bane. En bane med fokus på teknikk og ballhåndtering, en med pasninger og en med skudd. I tillegg var det en egen gruppe med keepere. Etter en pausen var det turnering hvor jentene var delt inn i lag på tvers av klubber og nivå. Lagene ble coachet av elitedamene. Utover å vinne kamper var det viktigste å spille hverandre gode. Resultatet ble mange jevne kamper til tross for at det var store individuelle forskjeller på ferdigheter. 

Akkurat som i Nittedal tidligere i høst stilte flere av eliteseriespillerne som instruktører, bland annet flere landslagsspillere.
– Stor takk til eliteseriespillerne som stilt opp gratis og instruerte, motiverte og coachet jentene. Dette betyr ekstra mye for de jentene som ikke har elitelag eller forebilder i egen klubb. Uten elitejentene hadde det ikke vært det samme. Arrangørene er også overbevist om at dette også øker interessen for eliteserien og landslaget blant jentene.  

Ildsjel Lars Friestad håper på økt rekruttering med #jenterelskerinnebandy. Foto: Lars Friestad

Det har vært jobbet hardt med rekrutteringen forteller ildsjelen.
– Målet med samlingen var å få flere jenter til å spille innebandy, bli kjent på tvers av klubber, at jentene skal utvikle seg som innebandyspillere og oppleve at det er mange andre jenter som også elsker innebandy, og ikke minst ha det gøy sammen og bli inspirert.

Samlingen ble en suksess og deltakerne forlot Ekeberghallen med et smil.
– Ved slutten av samlingen var det et rungende «JA" fra alle jentene at det hadde vært gøy og et enda høyere «JA» at de ønsker flere slike samlinger, så arrangørene konkluderer med høy måloppnåelse. 

Arbeidet med å rekruttere spillere er langt fra over og det jobbes med flere tiltak.
– Planen videre er at det blir en klasse for J12/13 under minirunden 18. og 19. desember. Det vil gjøre at lag som ikke har nok jenter til vanlig seriespill også kan stille lag. I tillegg så gir spill på liten flate mye ballkontakt, mange mål og lave skuldre. Det skal heller ikke utelukkes flere tilsvarende samlinger fremover. 

Bildeserie