Foto: Petter Alexandersen

Poengdronninga forlater Tunet - klar for legendarisk SSL-klubb

Tunet mister nok en landslagsspiller da Sofie Kristiansen forlater klubben til fordel for SSL-nykommer.


Sofie Kristiansen forlater Tunet og blir Lockerud-spiller. Den forne storklubben tok skrittet opp i SSL i vår, og fra før er Eline Dagestad klar for klubben, etter overgang fra mesterklubben Grei. Fra før spiller Julie Gidske i klubben som var en av verdens beste klubber på slutten av 80- og starten av 90-tallet, da det ble fem SM-gull, det siste i 1995. Storheter som Åsa “Kotten” Karlsson, Johanna Ekeroth og Jenny Magnusson spilte for klubben, som rykket ned fra øverste nivå i 2011. Gidske kom til klubben i 2018 og var med på opprykket i vår. 

Lagets store stjerne Ellen Lundin blir ikke med i debutsesongen i SSL, hun forlater klubben til fordel Pixbo og blir lagvenninne med Rikke Ingebrigtsli Hansen. 

For Tunet er det den tredje faste spilleren som forsvinner fra klubben. Fra før har kaptein Sandra Craig forlatt klubben og skal til Sveits og U19-aktuelle Eva Skaslien har gått til Falun. 

Kristiansen ble poengdronning i eliteserien sist sesong, med 66 poeng (35+31) på 21 kamper, og det ble også tre scoringer på fire kamper i sluttspillet.