På trygg grunn etter thriller

Det ble en thriller da Sarpsborg fikk besøk av et sykdomspreget Harstad i formiddag.

Det er en jevn og spennende førsteperiode mellom Sarpsborg og Harstad. Hjemmelaget har ballen mest men det er Julian Krokeide som fører gjestene i ledelsen litt over halvveis i perioden, og scorer for første gang i eliteserien. Da det ser ut som gjestene skal gå til pause med ledelse skyver Fredrik Gjødalstuen fart får masse rom å boltre seg i og hamrer ballen i mål og sørger for 1-1 etter åpningsperioden.

Det var lavt tempo i den første perioden, og Sarpsborg går rett i fellen Harstad har satt, da gjestene kommer til kampen med kun to rekker og en målvakt grunnet sykdom. Hjemmelaget presser på for et mål, men igjen er det Harstad og Krokeide som scorer, fint spilt opp av Toms Kirmuzs denne gang. Ikke lenge etter utligner Einar Delås med et velplassert langskudd og ordner balanse i regnskapet. Sarpingene holder trøkket oppe og Christoffer Gjødalstuen får rom på kanten og finner en luke på første stang og sender haiene opp i ledelsen for første gang i kampen et par minutter senere. Mot slutten av perioden ryker gjestene på en utvisning, og da kan Stian Nilsen øke ledelsen til 4-2 i overtall, og sørge for at sarpingene leder med to mål til andre pause.

Harstad må ha mål og får en drømmestart på perioden, da Simon Eismar setter ballen i lengste hjørnet fra distanse og ordner 4-3. Vondt blir verre for hjemmelaget da de slurver og Kirmuzs kan ordne 4-4. Gjestene får muligheten i overtall, men det er sarpingene som disker opp med den beste muligheten der da Anders Øvereng kjører slalom gjennom hele Harstads lag, men Steffen Riisa redder gjestene. Halvveis i perioden ordner Rasmus Hallin 5-4 med et langskudd, og man kan stille seg spørsmålstegn hvorfor at svensken ikke skyter oftere. Så byr Harstad på litt volleykunster da de utligner med åtte minutter igjen, og Joel Eklund får æren å avslutte angrepet. Med litt over minuttet igjen er det Fredrik Gjødalstuen som finner lillebror Christoffer og med et skudd fra distanse sender sarpingen haiene til himmels. Harstad tar timeout og tar ut målvakten, men Sarpsborg holder ut og tar helgens andre seier, og klatrer opp på trygg grunn på tabellen. KAMPFAKTA