Helt på tampen kunne Emilie Broch Eliassen avgjøre for Østensjø. Foto: Petter Alexandersen

Østensjø avgjorde seint mot et hardt kjempende Sarpsborg

Det ble intenst og spennende da Østensjø fikk besøk av Sarpsborg i J19-serien søndag.

Sarpsborg kommer til kamp med kun syv utespillere og når matchen drar i gang har de like mange keepere som utespillere på innbytterbenken, uvanlig.

Sarpsborg får en knallstart på matchen når Nian Alhasaki finner Thea Jensen som etter 39 sekunder setter dagens første goal for bortelaget. Østensjø som også er få med sine ni utespillere mangler Ane Øvstedal for dagen. Østensjø styrer matchen og har ballen mye uten at de klarer å komme til de aller største sjansene i starten, før Josefine Wike skyter i stolpen etter ni minutter. Siri Holter viser eminent teknikk kort tid senere når hun tar ned ballen på volley på en meget elegant måte, skuddet blir dessverre ikke all verden. Etter ni minutter skal hjemmelaget få sin utligning når Emilie Broch Eliassen vinner ballen ute ved vantet, og spiller den direkte inn til Helin Aydin som ikke gjør noen feil fra slottet. Fem minutter senere får vi en reprise på den scoringen når Jenny Falnes Olsen finner Frida Mohn Frafjord som også hun skyter direkte fra slottet når hun setter 2-1, som også er resultatet da lagene går til pause.

Sarpsborg kjempet godt mot Østensjø i dagens kamp i J19-serien. Foto: Petter Alexandersen

Andre perioden ser ut som den første der Sarpsborg er smarte, ligger kompakt og smart i forsvar , mens de er veldig tålmodige og venter på overgangsmuligheter. Åtte minutter ut i perioden er vi like langt igjen når de drar frem en frekk frislagsvarint fra hjørnet som ender i at Maria Mevik Eidal setter 2-2, på pasning fra Eline Ødegård-Risbakken. Bortelaget spiller meget smart med sine syv utespillere der et par av de støtt og stadig hoster og harker, tydelig at de ikke er helt friske. Bortelaget fortsetter å være tålmodige i forsvar og de klarer å holde Østensjø utafor de farlige sonene. De får et par sjanser i overtall og på overganger uten at de klarer å overliste Julie Sundar Rostad noe mer i perioden. En godt gjennomført taktisk periode av Sarpsborg som er flinke, smarte og gode når de har ballen. Spiller når de kan og ikke når de må når hjemmelaget presser høyt.  Siri Holter gjør en veldig bra match. Smart defensivt, dekker skudd, ligger riktig plassert uten å overarbeide for mye. Gjør mange gode valg med ball og er flink til å holde på ballen i angrep så resten av laget kan flytte etter så de får noen etablerte angrep og ikke hele tiden må jage ball. Mevik Eidal er god i dag og som vanlig veldig flink til å bruke farten og gli forbi ledd.

Eline Ødegård-Risbakken møtte laget hun spilte for på dobbel lisens for i vinter. Foto: Petter Alexandersen

Tredje perioden ser man at bortelaget naturlig nok blir litt og litt tyngre i beina for hvert bytt som går. Østensjø trykker på og Sarpsborg blir løpende en del i mellom. De kommer til et par skudd som Sundar Rostad plukker ned med en hånd. Julie viser og fram sin eminente kast arm når hun kaster en lagvenninne alene igjennom uten at hun klarer å omsette det fine kastet i scoring. Sarpsborg får sjansen i overtall halvveis ut i perioden uten at de klarer å utnytte det. Holter har et par fine skudd som dessverre for bortelaget sin del ikke går inn. Med et minutt igjen skal endelig Østensjø få utdeling på presset og alt ballinnehavn. Etter en pasning inn foran mål og en fin redning på skuddet som kommer er Emilie Broch Eliassen på rett sted til rett tid når hun får lurt inn returen. Sarpsborg prøver etter scoringen å ta ut keeperen og spille seks mot fem, men de kommer ikke nærmere og taper 3-2.

En taktisk veldig bra gjennomført match av bortelaget. Alle utespillere og de tre keeperne som alle får en periode hver i dag kan være stolte av dagens innsats og hva de presterer. Østensjø vinner kampen fortjent etter balleinnehav, spill og sjanser, men Sarpsborg skal ha all ære for at de reiser til Oslo med syv utespillere og måten de gjennomfører kampen på.

Østensjø-Sarpsborg 3-2 (2-1,0-1,1-0)