Jonatan Green er klar for spill i Greåker. Svensken har vært en av de mest ettertraktede spillerne på det svenske overgangsmarkedet de seneste sesongene. Foto: Vimmerby Tidning

Ettertraktet svensk ving klar for Greåker

Greåker har hentet en av Sveriges mest attraktive spillere på overgangsmarkedet.


Jonatan Green har vært på blokka til utallige klubber i Sverige de seneste årene, og foruten SSL-klubber har han tiltrukket seg interesse fra klubber i Norge og Danmark, men høflig takket nei til samtlige for å bli i Vimmerby i 1.divisjon. 23-åringen har gjort 453 poeng på syv sesonger i moderklubben, noe som gir svimlende 64 poeng i snitt per sesong. Før denne sesongen hadde han 17(!) tilbud men valgte spill i 1.divisjon etter klubbens første opprykk på 20 år til Sveriges tredje nivå. 

Nå er det imidlertid klart at svensken blir Greåker-spiller i første hånd ut sesongen, og med en klausul som gir han mulighet å returnere til Sverige hvis spillet over grensa blir startet igjen. Green gjorde ti poeng på fire kamper før spillet ble stoppet grunnet pandemien.
– Med tanke på hvordan situasjonen ser ut her hjemme i Sverige nå, og at det gikk å ta permisjon fra jobben i denne perioden, så var det ikke noe som hindret meg fra å spille innebandy da denne muligheten kom, sier han i et intervju på sosiale medier med sin klubb Vimmerby. 

Han kommer til et gulljagende Greåker som per dags dato ligger på tredjeplass i eliteserien.
– Mine forventninger er høye. Jeg kommer til et bra lag som har veldig høye ambisjoner og som alltid er med og sloss om gullet i Norge. Det skal fremfor alt bli veldig gøy å endelig få spille innebandy igjen. 

Greåkers neste kamp i eliteserien er mot Slevik på hjemmebane onsdag 20. januar.