Foto: Kent Henriksen

Norsk morgenkamp om en VM-billett

Norge møter Storbritannia i siste gruppespillkamp, og der venter en del norske innslag.


Storbritannia har tapt de to innledende kampene mot Slovakia (8-19) og Spania (3-6), og det er en motstander Norge skal slå med solide sifre. Sist Norge møtte britene ble det 21-1 seier i kvalifiseringen før VM i 2018. Laget ledes av tidligere Sandnes-trener Bengt “Binge” Strandh, som har fire andre med seg i staben som er basert på vestlandet i klubber på lavere nivå. I tillegg er beste poengplukker så langt i kvalifiseringen Espen Tipple fra Sandnes med i troppen. 

Britene blir nok en langt tøffere nøtt enn sist å møte, og med en målforskjell affære mot Slovakia, som etter Norges kamp møter Spania, så blir hver eneste scoring viktig for det norske laget, selv om landslagssjef Dennis Ericsson-Freij først og fremst har fokus på seier mot Storbritannia.
– Jeg kan ikke gå inn i garderoben og si at vi må vinne med 25 mål, det er uinteressant, vi skal vinne kampen, punkt slutt, sa landslagssjefen etter kampen i går. 

Med norsk seier og bedre målforskjell enn Slovakia så blir det gruppeseier og en ubetydelig finale i morgen mot Tsjekkia, og ikke minst en sikret VM-billett. Norge har fem plussmål, Slovakia har elleve plussmål før dagens kamper. Hvis Norge blir nummer to i gruppen venter enten Polen, Østerrike eller Ungarn i en direkte avgjørende kamp om en VM-billett søndag. 

Du kan se (krever abonnement/kampbillett) eller følge Norges kamp mot Storbritannia her med kampstart klokken 09.00.