Hanna Nordstrand (nummer 47) var kampens store profil sammen med Therese Gustavsson. Foto: Petter Alexandersen

Nordstrand senket Kalmarsund i nykommermøtet

Et seigt Kalmarsund så ut som de hadde blitt igjen på bussen da Åkersberga vant oppgjøret mellom de to nykommerne i SSL.

Thea Ekholt starter i mål som vanlig, Emma Fagerhøi starter i førsterekka og Karen Farnes i andrerekka. Allerede på oppvarming merker man at Kalmarsund ikke er helt der de bør være. Det er betydelig mer tenning på motsatt side av banen. Da kampen starter så starter den på verst tenkelig måte for en av hjemmelagets spillere, da hun strekker seg etter en spiller på vei mot rundvantet og skriker ut i smerter mens hun holder seg til kneet. Mens hun ligger og skriker og hele tribunen har blikket feil vei gjør Hanna Nordstrand det hun kan best på motsatt side og scorer og 1-0 hjemmelaget. Etter scoringen får vi en pause på 54 minutter i vente på ambulanse. Begge lagene går i garderoben og kommer ut og varmer opp på nytt igjen, men det ser ikke ut som det har vekket bortelaget, for etter syv minutter økter hjemmelaget til 2-0 når Therese Gustavsson drar av backen og kommer alene med Thea Ekholt. Tre minutter før pause kommer en ny kontring to mot en der jenta med egen hashtag #passaNordstrand kjører en backhand forehand backhand før hun elegant setter 3-0. Kalmarsund er ikke der vi pleier se de og tenninga virker fraværende. Daff og en av de dårligste periodene jeg sett de prestere i år.
Emma Fagerhøi fikk tillit nok en gang på Kalmarsunds førsterekke. Foto: Petter Alexandersen

Andre periode fortsetter litt som den første der Åkersberga har de største farlighetene og halvveis ut i matchen setter jenta som gjorde fire av fire mulige poeng i VM-finalen for U19 i september sitt tredje for dagen med et skudd utenifra, Nordstrand er selvfølgelig spilleren. Kun to minutter senere kommer også 5-0 når Gustavsson kjører et langt bueløp før hun setter sin andre for dagen. Kalmarsund går ned på to rekker. Karen Farnes flyttes opp som center i andre rekka og Kalmar kommer mer og mer inn i matchen. Etter og ha brent noen store muligheter kommer en velfortjent redusering når Molly Sturesson setter bortelagets første for dagen.Under to minutter senere er det Kalmarsund sin tur til å kontre og Matilda Sjödin gjør som så mange ganger før når hun setter den i det lengste krysset. Hjemmelaget virker rystet og begynner slå bort baller i stedet for å tørre spille ball. Kalmarsund tar helt over de siste fem minuttene og begynner ligne på seg selv igjen.

Thea Ekholt noterte seg for en assist i oppgjøret mot Åkersberga. Foto: Petter Alexandersen
Tredje periode er det et helt annet bortelag vi får se. De presser på, skaper ene sjansen etter den andre og får velfortjent en tredje redusering etter fem minuttter da Amanda Lind drar seg inn fra siden, og enten treffer en Åkersberga-fot eller kølla til Farnes. 5-3 og det er brått full match igjen. Hjemmelaget har begynt bli feige, slår bare unna, tørr ikke holde i ballen, all selvtillit virker borte og Kalmarsund får det ene etablerte angrepet etter det andre. Så viser Nordstrand at hun har eminent teknikk når hun drar av den ene etter andre og skaffer Åkersberga et overtall. I undertallet viser Ekholt fram sin fantastiske kastarm når hun kaster Sjödin helt alene igjennom og hun gjør ingen feil da hun elegant vipper den over keepers høyere bein med backhand og stillinga er brått 5-4. Under to minutter senere får Åkersberga målet de virkelig trenger etter og ha vært presset bakover i hele perioden. Ballen går fram og tilbake på tvers mellom Gustavsson og Nordstrand før Gustavsson enkelt kan sette den bak en utspilt Ekholt. Med to minutter igjen setter Evelina Petersson et smart skudd i rett høyde på første stolpen og vi får to nervepirrende minutter på slutten når Kalmarsund tar ut målvakten. Et par store muligheter og et skudd i maska er det nærmeste bortelaget kommer og alle poengene blir igjen i Åkersberga.

Åkersberga er best i store deler av matchen, men blir ekstremt stressa, nervøse og begynner bare slå unna utover i andre perioden. Det straffer seg ofte og Kalmarsund kunne med sine sjanser på slutten fort tatt med seg poeng her tross at de lå under med fem litt over halvveis. Tre meget viktige poeng for hjemmalaget og Nordstrand og Gustavsson skal ha stor ære for det.

Åkersberga-Kalmarsund 6-5 (3-0,2-2,1-3)