Foto: Petter Alexandersen

– Naturlig å prøve oss på en tredjeplass

Sveiva blir en outsider i årets sesong med et ungt og lovende lag, som blir alt bedre for hver sesong. Hovedtrener Tobias Härnlund har nå siktet innstilt på en medalje.


  FAKTA SVEIVA

  • 17 sesonger i eliteserien 
    - forrige sesong: 4. 21-9-1-1-10 103-117 - 30 poeng)

  • Hovedtrener: Tobias Härnlund

  • Spillere inn: Maja Fogelhamre (Pixbo U, Sverige) Henriette Peyman Grønn (Gjelleråsen) Siri Lilleby (Strømmen) Thea Kornmo (Tunet), Jenny Østerbø Nilsen og Rebekka Isnes (tilbake etter skader). 

  • Spillere ut: 

Unge Sveiva og hovedtrener Tobias Härnlund klarte såvidt å karre seg til en sluttspillplass i vår, men tar store skritt hver sesong der spillerene stadig får mer rutine, og nå sikter laget høyere.
– Vi burde vel egentlig sikret sluttspillsplass litt tidligere da vi rotet bort noen unødvendige poeng i tidligere kamper. Det er vel som du sier, at vi manglet litt rutine, vi er jo fortsatt et veldig ungt lag, men vi har hatt et langsiktig mål på jentesiden i Sveiva, sier Härnlund til Innebandyavisen. 
Foto: Petter Alexandersen

Det har vært stille fra Rommenhallen i sommer uten de store overgangene, men Maja Fogelhamre er en meget interessant signering med SSL-erfaring som kommer nærmest fra svenske Pixbos lag i allsvenskan, 
– Det er vel bra, ingen annen trenger å vite noe før alt er klart. I utgangspunktet så vil vi helst ikke hente spillere fra noen andre norske lag. De som har kommet eller har prøvd seg hos oss har tatt kontakt med oss selv. Maja er en sterk og fysisk spiller som kommer å bidra med mye på laget. 
Foto: Petter Alexandersen

Målsetningen er en medalje i seriespillet kommende sesong for Stovner-laget.
– I og med at vi kom på fjerdeplass sist sesong, så er det naturlig å prøve oss på en tredjeplass. I år har vi en bredere tropp og konkurransen på treninger er veldig stor, så det gir oss i trenerteamet større muligheter. 
Foto: Petter Alexandersen

Sommeren og treningene har vært bra forteller den svenske hovedtreneren. 
– Det har vært veldig bra med mange på trening. Vi har hatt en balansert trening med ulike fokusgrupper, sier han hemmelighetsfullt. 
Foto: Kent Henriksen

I første kamp i eliteserien venter Monolitten på hjemmebane i Rommenhallen, et lag de krysset med på forsesongen. 
– Vi spiller som regel jevnt med de, men vi går selvfølgelig inn for å starte med seier og tre poeng.